Vem är du?

Godmorgon!
Nu var det ett tag sedan jag frågade lite frågor om er. Jag tror (det känns så?) att fler och fler hittar hit och blir engagerade i bloggen! Jätteroligt!

Jag skulle väldigt gärna vilja veta lite mer om just dig!
Vem är du? Har du kontakt med hästar och isåfall hur/på vilken nivå? Varför läser du min blogg, vad är det som lockar mest att klicka in här?
Har du några förslag hur bloggen/vårt företag kan utvecklas mot framtiden?

Ser fram emot att klicka mig in här senare och läsa om alla er på andra sidan datorskärmen :) Ge mig lite kul läsning bland kommentarerna nu tack! :)

wpid-hausdorp1.JPG

19 Kommentarer

 1. är en 21årig tjej som bor i skåne, jobbar hos en hoppryttare med allt ifrån 3åringar till hästar som hoppar 150. kommer ursprungligen från en ridskola där jag spenderade nio år, lärde mig allt. jag följer din blogg för att du skriver välarbetade, genomtänkta och intressanta inlägg och ni har mycket olika hästar :) vet inte hur bloggen kan utvecklas men en stor utveckling är ju att du börjat blogga på ridsport och bara det är ett stort kliv framåt :)

 2. Med risk att jag redan svarat på detta tidigare. Läser bloggen för att jag tycker du har sunda tankar om mycket, och är imponerad av den verksamhet ni bedriver och bygger upp. Är lite äldre än många andra läsare gissar jag, närmare 40 än 30. Har själ ett fölsto som inte fick något föl i år. Hennes fyra tidigare avkommor har vi kvar, en ettåring med hoppepappa, en treåring som precis fått gångartsdiplom, en fyraåring som är gaffelbandsskadad och en åttaåring. Har i min “ungdom” tävlat en del hoppning innan jag skadade nacken och fick bli dressyrtant. Har inte tävlat på två år på grund av att den äldsta fick ligamentskador och har gått igenom en lång rehabperiod samtidigt som vi varit lite otursförföljda med andra “småskador” på övriga hästar. Det har tagit mycket energi och tid bredvid dubbla jobb, och då är det bättre att skynda långsamt.

 3. Hej! Jag är en höggravid två barns mamma som längtar tills trean hoppar ut så jag jag kan börja rida igenom. Stillar min abstinens något genom att läsa din otroligt inspirerande blogg! Jag bor på landet och har en liten häst gård tillsammans med mina föräldrar och syster. Har en sju årig valack efter szkopul och hans mamma är efter Alpen furst. Jag älskar allt som har med hästar att göra. Känner att det bara blir roligare ju äldre man blir. Har haft problem med prestations ångest aldrig bli nöjd m.m. Visst finns det kvar men det blir bara bättre. Tack för en fin blogg

 4. Ellinor, 24år och ridskoleryttare ut i benmärgen, ridit i 18 år med uppehåll i två år medan jag bodde i Kanada. Fram till 2010 var jag väldigt engagerad i min ridklubb, men jag och min sambo flyttade till Kanada i tre år så jag slutade med det. Nu när vi har kommit hem till Sverige igen för ca 1 år sedan har jag ridit på min älskade ridskola en gång i veckan men dock ej varit engagerad i klubben. Nu väntar vi barn och för några veckor sedan sa min preggomage till mig att nu är det färdigridit för denna graviditeten. Så för tillfället är det torka på hästfronten men så fort min kropp är fit for fight igen lär jag vara tillbaka i sadeln. Jag har inga tävlingsambitioner men jag gillar att sträva efter de där perfekta stegen när allt bara är i balans och jag och hästen är helt på samma nivå och känslan av ”OS-nästa” infinner sig.

  Jag läser din blogg för att jag tycker du och hela ert stall verkar ha sunda värderingar när det kommer till hästens mående och vad för utrustning som ska användas osv. Du skriver även intressanta inlägg i kategorin ”hjärnan får arbeta”. Sen som jag skrivit vid något annat tillfälle saknar jag dina ”dagens..”-inlägg de var sådär lagom meningslösa fast oftast väldigt roliga!

 5. Mitt namn är Daniella och jag är 14 år, men väldigt mogen och klartänkt för min ålder. Jag har vuxit upp bland hästar, min mamma är 50 år idag och har hållit på med hästar enda sedan hon var ett litet barn. Vi har 4 hästar, jag har två ponnier, en i kategori D och en i C. Min mamma har en 7-åring och en 23årig pensionär som hon har haft sedan han var föl. Jag har aldrig tävlat, men jag vill så gärna, vill bli riktigt duktig och ha den kunskapen som du och Ivo har, tänk om man bara hade samma chans som Johanna har som jobbar hos er ;) Jag är väldigt intresserad och tar åt mig allt jag blir lärd. Vill verkligen det här, att bli duktig på att rida.. :)

  Jag läser din blogg för att man lär sig väldigt mycket och det är väldigt intressant att se hur ni rider och gör med hästarna! :)

 6. Jag heter Isabelle och är 20 år! har en egen foderhäst hemma som jag håller på att bygga upp efter ett långt uppehåll pga avel. Jag läser din blogg för att jag tycker att du skriver väldigt sunt och ofta har väldigt kloka inlägg, sällan bara vardagsinlägg utan mer tankar som man själv får funderingar kring!

 7. Emilia, 17år och har två ponnyer en c-ponny och en d-ponny letar storhäst.

  Började läsa din blogg i samband med att Johanna Grant började jobba hos er och har varit fast sen dess. Tycker det är jättespännande att läsa om hur det går till i ett större tävlingsstall då jag själv drömmer om att jobba med hästar efter gymnasiet. Bra åsikts inlägg, ett sunt och logiskt hästtänk, har fått mig att tänka till flera gånger. En stor tumme upp till denna bloggen.

 8. Hej! Lina heter jag och har hamnat här genom Johannas blogg. Jag är 24år och har precis köpt en häst som är mycket duktigare än mig, och nu ser jag fram emot att börja träna mig själv och komma it och tävla lite. Snart ska vi ut och hoppa våran första 1m :) Det jag gillar mest med din blogg är “hjärnan har fått arbeta” inläggen, det är dom som gör att jag klickar in om och om ingen :)

 9. Linda, 25 år och har en valack som är 14. Har precis börjat läsa till ridlärare efter att ha jobbat i kundservice på bank i några år, så nu är det ridkläder som gäller hela dagarna!

  Jag följer din blogg eftersom du har väldigt kloka och bra åsikter, och sen har ni ju massor med fina hästar som det är roligt att läsa om och se bilder/filmer på ;)

 10. Soffan heter jag. 34 år. Uppvuxen på cirkus och inledde min ryttarkarriär på cirkusponnyerna när jag bara var ett par år gammal :P . Jobbar för tillfället som stallchef i ett större dressyrstall i Skåne, men är hopptjej i själ och hjärta och har tidigare jobbat hos Maria Gretzer samt själv tävlat 1.40 hoppning. Det var dock några år sedan. De senaste åren, innan jag började mitt nuvarande jobb, har jag mest ridit galopphästar som extraknäck om morgnarna. I höst ska jag gå ridlärarutbildningen på Strömsholm.

  Jag tycker ärligt talat att din blogg är den bästa hästbloggen jag har hittat :D . Ni verkar bedriva en seriös verksamhet, du verkar ha full koll på allt du uttalar dig om, jag gillar dina små tips och funderingar, och du skriver väl (vilket är viktigt för mig som är utbildad gymnasielärare/språkpolis ;) ). Proffsigt och snyggt från början till slut!

  Jag har inga tips, bara keep up the good work :D . Däremot så kommer jag att vara på jakt efter en ny häst så fort jag är klar med min ridlärarutbildning till årsskiftet, och efter att ha läst din blogg skulle jag mycket väl kunna tänka mig att åka ner till er och titta på lite hästar. Jag kanske hör av mig då :D .

 11. Jag är 18 och pluggar till ridlärare, och läser din blogg för att den är intressant och jag håller med om mycket av det du skriver. Även när jag inte håller med till 100% är det väldigt välskrivna och förklarande åsikter och tankar du skriver ned, som sagt givande att läsa! Sen har jag tänkt åka utomlands igen och jobba med hästar, och i den kategorin finns det inte så många bra bloggar att följa. De bästa inläggen är (precis som nån annan skrev) “hjärnan har fått arbeta”, fortsätt med dem! :)

 12. Malin heter jag och är 25 år. Har flera hästar på olika nivåer så tävlar allt från bebishöjd till elitnivå, ridit sen barn och haft hästar i familjen i alla år.
  Läser din blogg för att jag tycker att du är en av få hästbloggare som har ett bra tänk kring hästhantering, skriver bra inlägg och håller på med tävlingshästar på en högre nivå.
  Gillar att det är allt från vanliga vardagsinlägg till mera djupa inlägg med mer tyngd bakom.
  Har inga direkta tips men hade varit roligt med något inlägg från Ivo om tex hans syn på sig själv som ryttare, ryttare från Sverige, tävlingshästar, träningsupplägg,fokus på tävlingar osv.

 13. 30-arig hoppryttare bosatt i Forenade Arabemiraten, min blivande nya stjarna ar en kanslig och superpigg 6-arig dam som importerades fran Sverige i slutet pa forra aret. Skamt a sido – vi tranar och tavlar pa hobbyniva, ridning ar ej mitt jobb.

  Laser din blogg for att jag kanner igen mig i mycket du skriver om Sverige vs varlden gallande hastar och ridning. Har fatt tanka om gallande manga koncept som jag i princip inte ifragasatte nar jag bodde i Sverige.

 14. Jag är en 16-årig (snart 17 ;)) tjej som bor utanför Skellefteå. Jag har två hästar, en “skogshäst” och ett halvblod som jag tävlar lite med på lokal nivå. Läser naturvetanskapliga programmet och funderar över framtiden, typ.
  Jag läser din blogg för att jag lär mig något nytt varenda gång jag läser här. Det är fantastiskt fina hästar och du är sjukt härlig! Du har sunda värderingar och en poäng man inte kan ignorera i vartenda åsiktsinlägg.
  Det enda jag kan komma på är att jag tycker ditt bloggnamn är opersonligt. Jag vet att du inte bloggar om DIG, det har du skrivit, men PERSONLIGT säljer. Du bloggar personligt, men inte privat, så att säga, men för mig behövde Johanna Grant länka dig många gånger innan jag klickade mig in, för jag lockades inte av bloggens namn. lifeofshowjumping sa mig inget, det är dels på engelska och engelska säljer inte riktigt för mig. Dels hade du lika gärna kunnat vara en liten flicka som föredrar hoppning framför dressyr.

  Jag förstår att du vill ha bloggnamnet på engelska för internationella läsare och jag har inget förslag på vad du skulle kunna ha istället, men det är mina tankar i alla fall. Tack för en bra blogg!

 15. Lite sent, men du kanske läser ändå :) 23-årig tjej från Skåne med stora drömmar om att se var ridsporten kan ta mig. Har tyvärr begränsad erfarenhet på tävlingsbanorna då jag mest ridit unga/yngre eller outbildade hästar, så har endast tävlat 1m och hoppat bana på 1.10, men hoppas på att kunna (med mycket, mycket, mycket träning) komma längre. Läser din blogg och drömmer om att smaka på livet ni har… Dröm att jobba med fina hästar och få utvecklas rätt! Tycker dina inlägg är så ärliga och ni verkar ha en bra och sund hästhållning som jag kan relatera till. Som sagt, drömmer mig bort till en hästfylld vardag :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *