Vem är du?

Läsarantalet har ökat på bloggen det senaste (och ökar faktiskt mer och mer hela tiden).
Min största fråga är; Vilka är ni alla som läser min blogg?

Kan ni inte svara lite snabbt på dessa frågor allihopa? :)
-Vem är du? (ålder, bor, relation till hästar osv…)
-Hur länge har du läst min blogg och hur hittade du hit?
-Vad är det med bloggen som gör att du stannar kvar? Vad är bra med den?
Länka gärna din blogg också om du har en så kan jag gå in och läsa om dig! :)

Danke!

DSC_6435

27 Kommentarer

 1. -Vem är du?
  Är 24 år gammal bor i Lund jobbar i Malmö. Ridit mycket i tonåren men annat har prioriterats de senaste åren. Drömmer om att en dag köpa min alldeles egna häst.

  -Hur länge har du läst min blogg och hur hittade du hit?
  Några veckor, hittade en länk från någon annan blogg vill jag minnas.

  -Vad är det med bloggen som gör att du stannar kvar? Vad är bra med den?
  Tycker du är förnuftig och intressant att lyssna på. Mogen och skriver om en bra blandning. Gillar och beundrar att du sysslar med något du verkligen verkar älska. Tycker det är inspirerande! Kul också att få läsa om hur det är utomlands och att ni har hästar på olika nivåer samt i olika åldrar.

  Allt gott till Er!

 2. Jinny heter jag och är 22 år, bor utanför Halmstad med sambo och hund. :)

  Jag har ridit sen jag var yttepytteliten, ledits runt på hästar, varit på sportlovsläger m.m. och började på ridskola när jag var 9 år. Slutade när Malmö Ridklubb sålde min sköthäst när jag var 15 men började igen några år senare, just nu rider jag inte för jag sparar pengar till att köpa min sköthäst som är till salu nu! Jag hade tyckte det hade varit roligt att tävla och så men det blir inget med en C-ponny men nästa häst blir en något dyrare storhäst och då vill jag tävla lätta klasser i både dressyr och hoppning (om jag lär mig att våga hoppa :P).

  Jag började följa bloggen för bara några dagar sen, jag klickade mig hit via länkar och tycker du skriver såna trevliga inlägg, jag gillar verkligen de om olika sorts utrustning och om era hästars utbildning! Och bilderna är jättetrevliga också!

 3. Namnet är Tove, snart 18 år bosatt i Stockholm.
  Haft egen ponny i drygt 5 år – för närvarande fälttävlansponnyn Amoure som jag haft och utbildat sedan han var 3,5 år, nu är han 6 år.

  Jag har ganska nyligen börjat läsa din blogg men jag tycker att du skriver moget och varierat och jag blir inspirerad. Det är väldigt intressant att läsa om allt från vardagen till de stora tävlingarna.
  Dina åsiktsinlägg och svar på frågor är jättebra :D

 4. Är 37 år, bor på landet i en villa tillsammans med min man och har hästarna inhyrda hos grannen. Har ett sto som är 14 år, och mamma till de andra fyra hästarna vi har. Ett sto som är 7, en valack som är 3, ett sto som är 2 och så årets stora fölis som nu blivit drygt 6 månader. Har ridit sedan jag var sex år och fick min första häst när jag var 14. Har tävlat hoppning i yngre dagar och nu mest dressyr efter en dum skada jag fick. Hittade hit för några månader sedan via någon länk. Följer dig för att jag tycker om att läsa om sund hästhållning.

 5. Jag är 12 årig tjej som bor i en liten stad i Skåne som kallas Eslöv. Jag rider på ridskola en gång i veckan och har ridit i två år. Jag hade en sköthäst men slutade på den och som alla andra hästtjejer drömmer jag om en egen häst!
  Jag har läst din blogg sen i sommras tror jag. Först hittade jag hit från ponnysanning men sen glömde jag bloggadressen. Sen hittade jag hit drån Johannas blogg och var med och tävlade på din blogg.
  Jag stannar kvar här för att jag gillar att läsa om ditt liv. Dels så älskar jag din son för han e så sjukt söt! Och sen gillar jag alla redovisningar om alla era hästar. Och sen är det spännande att läsa om Ivos tävlingar mm.

 6. Hej Amanda :)
  23-årig tjej från Dalarna, tränar och tävlar både hoppning och dressyr, rider nästintill bara unghästar de senaste 6 åren. Läser hos dig helt ärligt för jag drömmer mig bort lite.. Är härligt att gå in här och läsa (för det mesta) solskensinlägg om livet utomlands, att ha häst som jobb och lite så. Läste redan när du inte skrev på webrider, tror jag hamnade här efter att ha sett dig kommentera någonstans…
  Bloggen är bra för jag får en daglig dos av det jag drömmer om också, om vad som skulle kunna bli min verklighet också någon dag! :) Och du uppdaterar så ofta så man aldrig tröttnar på att klicka in, det är aldrig för långt mellan inlägg så man hinner undra om du gått och grävt ner dig ;) hihi kramis.

 7. Jag heter Tilde och är 13 år gammal, bor i ett villaområde utanför Norrköping.
  Min mamma har alltid sysslat med hästar, som yngre hade hon det som intresse och hon jobbade även som groom/beridare under ett antal år, både i Sverige och utomlands.
  Så jag började rida när jag var omkring 3-4 år på ridskola och fick min första egna häst när jag var 8 år! Just nu har jag en egenimporterad irländsk C-ponny, som jag haft i ca. 3 månader.

  Oj hag har läst din blogg i drygt 1 år, tror jag. Och ska jag vara ärlig minns jag inte riktigt hur hag hamnade här..!

  Dels är det väldigt kul att läsa om hur det är i hästvärlden utomlands (visserligen får man bara reda på en lite del genom en enda blogg) men det är ändå väldigt intressant att höra om allt ditt, i min mening, egendomliga liv! Jag tycker även att du har sunda värderingar och åsikter som du framför på ett väldigt bra sett, utan att låta tunnel-seende eller nedvärdera andra med olika åsikter/tillvägagångssätt.

 8. Jag är Ellen, en snart 16 årig tjej som bor i södra skåne. Har en egen fyra åring e. Careful, som jag utbildat sen han var 2,5. Innan dess haft en annan storhäst o ponnysar. Rider och jobbar hos min tränare all min lediga tid (när jag inte går i skolan), som har allt från inridningshästar till några tävlingshästar som går 140.
  Kommer inte ihåg hur länge jag läst din blogg, men kanske ett år, två? Johanna länkade din blogg när hon letade bett som du hjälpte henne att fixa! :)
  Du skriver väldigt intressanta och läsvärda inlägg, med bra varitaion. Alltid lika roligt att klicka in här och läsa! :)

 9. 27 år från Stockholm. Har hållit på en hel del med hästar men slutade för några år sedan. Hittade hit via Johannas blogg.

  Tycker att det är spännande att läsa om er verksamhet som verkar vara under utveckling. Intressant att se vad ni har för hästar och hur ni tänker kring dem. Du skriver välformulerade intressant inlägg som känns ärliga. Något där är det som gör att jag kikar in här gång på gång. Började läsa för någon månad sedan.

 10. Henny, 21 år från Småland. Håller på med hästar för fullt och har i dagsläget 5 hemma hos mig som är på olika nivåer och olika åldrar.

  Har läst din blogg i ca 2 år tror jag, kanske mer. Och minns inte hur jag hittade hit riktigt ;)

  Gillar att läsa om den internationella hästvärlden i och med att jag själv jobbat inom den och gillar det sättet mera än “hur vi svenskar gör”.
  Sen är det kul att följa er och era framgångar, och framförallt erat “nytänkande” i er verksamhet.
  Blandad läsning vilket även gör det intressant att kolla här varje dag!

 11. Är 17 år och bor i Linköping! Äger en fd tävlings(d-)ponny som skadade sig så pass att hon blev utdömd i somras men står just nu på lösdrift istället då hon inte lider när man inte rider samt kommer förmodligen säljas nästa år som avelssto. Lånar även en liten d-ponnyherre på 4 år e Power Boy som ska utbildas och bli tävlingsponny!

  Jag hittade din blogg för kanske tre-fyra veckor sedan genom Johannas blogg och fastnade direkt! Tycker du tar upp så intressanta ämnen, skriver alltid varierat och välformulerat men samtidigt på ett lättläst och “roligt” sätt (hur man nu gör det..? haha ;p).

 12. Jag är 22år och bor på Gotland. Jag delar mitt intresse för hästar med min sambo som även han tävlar hoppning. själv rider jag mest fälltävlan men min sambo rider 130 hoppning. Just nu pluggar jag till förskollärare och rider inte jätte mycket. vi har nio hästar sammanlagt på gården. vissa tävlas och tränas, andra inte :) kolla in på min blogg http://www.jennyfordal.blogg.se ! brukar kolla din blogg nästan varje dag :)

 13. Jag är 17 år, bor utanför Falun med mina föräldrar. Har ridit sen jag var 5 år på ridskola, började tävla lite klubbtävlingar osv när jag va 12. Nu tävlar jag hästar åt ridskolan på 1.10/LA nivå och rider och tävlar även en del privathästar. Hjälper även en tjej med sin unghäst och lite sånt skoj.

  Jag har läst din blogg sedan nån gång i somras när Johanna länkade den i sin blogg.

  Jag har ju en dröm att i framtiden få åka utomlands till ett större “hästsamhälle” och jobba med hästar. Då jag även läser Johannas blogg kändes som att “jag missade nåt” när hon skrev om dig och jag inte fattade nåt. Sen tycker jag att du skriver intressat och bra, både på din nivå, Ivos nivå, och nivån på alla hästar som står på gården, alltid har man nåt man kan ta till sig!

 14. Jag är 20 år från Göteborg, där jag fortfarande bor och plugga. Jag är ridskoleryttare men började rida först som 14-åring. Är idag aktiv i föreningen och i ungdomsstyrelsen. De jag pluggar med på högskolan brukar kolla lite konstigt på mig när jag berättar hur mycket jag hänger i stallet men orka bry sig om det liksom.. Är väldigt nöjd med att “bara” vara hobbyryttare och trivs fantastiskt bra på min ridskola.

  Jag har läst din blogg från och till ganska länge men började läsa mer regelbundet när Johanna började jobba hos er.

  Anledningen till att jag stannar kvar är dels att du skriver om ett liv som jag aldrig kommer (eller vill) leva. Däremot är det ganska roligt att följa det på håll. Dels tycker jag att du har väldigt vettiga åsikter och är duktig på få fram dessa på ett sätt som jag tycker är bra.

 15. Jag är en tjej på 20 år som heter Elin och bor i Linköping. Jag fick för ett par månader sen ta bort min häst men gav inte upp för det & köpte två månader senare min fina femåriga dressyrhäst Daunia KS.
  Just nu tränar vi och lär känna varandra för att sedan komma ut på tävlingsbanorna.

  Jag själv har läst din blogg ett bra tag nu, ett bra tag innan du fick din söta son. Det är en riktigt bra blogg, som man lätt fastnar för och går in på varje dag :) Kul att läsa om alla fina hästar ni har och allt är så himla lärorikt och intressant!
  Fortsätt blogga!!

 16. Jag är en tjej på 30 år som bor i Skövde och har ett halvblodssto på 18 år. Jag kom in på din blogg via någon annans men kommer inte ihåg vilken, det var i alla fall en länk till ett visst inlägg du skrivit som var väldigt intressant, men nu kommer jag inte ihåg vilket inlägg det var heller, hehe.
  Jag tycker att du skriver bra och intressanta inlägg, varvat med vardagsinlägg, att du har vettiga åsikter osv. Fina bilder också. :)
  Jag finns på http://www.sarasofias.com och facebooksidan Wist Design, då jag tillverkar pannband för hästar och hundhalsband bland annat, kika gärna in! :)

 17. 29årig tjej från Strängnäs.. Har häst, en gamling i dagsläget, som tränas både i hoppning och dressyr. Målet är att införskaffa en till, en yngre förmåga för att fortsätta framtiden med. Vad det blir vet jag inte riktigt än.
  Jag kör taxi som heltidssysselsättning.
  Läser din blogg för att jag tycker det är intressant att se hästlivet utomlands och så är det kul att se toppen från någon annans synvinkel, om du förstår vad jag menar? Du är mitt ibland eliten, men rider inte på den nivån själv. Och det ger en lite mer realkänsla för en annan, det är enklare att sätta sig in i det liksom!

 18. 22 år Umeå bor i en 4:à med min sambo, hund och snart 2 månader gamla dotter. Rider i vanliga fall 1gång i veckan på ridklubb samt 2-3 ggr i veckan privat på två hästar som är under utbildning + endel på min väns fullblod. Hittade din blogg via laimas blogg för länge sedan och fastnade för att det är intressant att läsa om det liv du lever .

 19. Jag är tolv år och bor i Skåne. Har ridit i ca 6 år.

  Jag har läst din blogg rätt länge men jag var inne på webriders sida och såg vilka som blogga där. Men jag började följa en annan blogg men sen kollade jag in på din blogg men tyckte den var bra men jag började aldrig följa den. Men nu när Johanna Grant flyttade till dig och länkade något inlägg på din blogg då började jag läsa den också.

 20. Tjaaa… Jag är en gammal barndomsvän som gärna försöker hålla lite koll på vad som händer i Mandapandas liv.

  Är faktiskt lite stolt över att det var jag som skapade din blogg från början! Tänk att den växte sig så stor!? Trodde du det? Det trodde inte jag! Inte så stor i alla fall.

  Ser fram emot att komma och hälsa på dig! Har sagt det ganska länge nu, men så fort jag hinner ska jag fan komma upp! Då vill jag minsann rida en riktigt cool häst!

  Kanske Solis-hästen, som inte är en Solishäst egentligen ^^ mehehe.

  Rider just nu en riktig rodeohäst. Varje ridpass är som att spela rysk roulette! Men jag håller i mig i martingalen som en tok! Men han ska nog kunna tuktas! :D Mmmm dressyrtävlingar… Mehehe

  Ha det gött fina Amanda! Du förtjänar all lycka!

 21. Jag heter Moa Jonsson och är 17 år. Bor i Åtvidaberg som ligger mellan Linköping och Västervik i Östergötland. Jag har för tillfället en storhäst på 6 år som jag tävlar på i hoppning och det är även det jag satsar på. Jag kommer inte ihåg hur länge jag läst den eller hur jag hittade hit tyvärr. Jag stannar kvar och läser eftersom jag tycker det är väldigt intressant med att jobba med hästar utomlands då det är något som jag kommer vilja göra/få uppleva i framtiden. Så att läsa din blogg gör att jag längtar dit lite extra! :)

 22. Ojdå, här hade jag tänkt svara så fort jag satt vid en dator men det blev ju inte av :P Bättre sen än aldrig.

  Mitt namn är Cecilia, 21 år och bor i Lund. Jag höll på en hel del med hästar när jag var yngre (varför känner jag mig jättegammal när jag säger så?), men i 8an så fick jag knäproblem vilket gör att jag har svårt att rida nu :( Hade gärna hållt på med hästar mer än vad jag gör idag (hoppar upp på kompisars hästar lite då och då), men med bristande tid och knäna så blir det tyvärr inte så :(

  Hittade till din blogg när Lamia lade upp inlägget om att du var gravid. Vet inte riktigt varför det fick mig att läsa din blogg med jag kom hit, läste och tyckte det var intressant.
  Har sagt innan men tåls att upprepas att jag gillar ditt sätt att skriva. Att du är lite “mognare” än många andra hästbloggare och inte bara bråkar och provocerar hela tiden. Dessutom tycker jag det är intressant att läsa om lite mer avancerade hästar och inte bara “min älskade ponny” hela tiden. Tror att det gör mycket av din blogg att det inte handlar om Din häst utan om en massa hästar som kommer och går (fastän jag fällde en liten tår när Quinlan åkte).

 23. Hej! Hittade din blogg i förrgår via en länk, vet att inlägget är skrivet i oktober men kommenterar ändå här. Är som fast! Kloka ord, tankar och åsikter skrivet på ett mycket välformulerat sätt.

  Jag heter Maja, är 18 år och kommer ifrån Linköping. Jobbat i ett utbildningsstall i Mantorp där jag nu fått ta över en egen del av gården. Ett utestall om 5 boxar där jag för närvarande har min egen Simple Mind, en 14årig hingst e, Concorde-Ahorn som gått 150. Han lär mig något nytt varje dag, en riktig gentleman. Utöver farbrorn så har jag två 3åringar(idag blev de ju faktiskt 4!) för inridning och kommande championat samt två äldre som står för försäljning.

  Att läsa din blogg ger mig inspiration, motivation och idéer. Keep Up The Good Work!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *