Vegetarian/Vegan-fråga, kan ni hjälpa?

Hej och Godmorgon!

Detta inlägg är kanske inte riktigt vad min blogg handlar om egentligen men jag behöver hjälp med ett av mina största vardagsproblem. Jag hoppas ni har några bra tips och råd!

Ju mer jag läser på om djurhållning (om djur som ska bli mat) dessto mer äcklad blir jag. Jag kan ingenting alls om djurhållning här men jag antar att den inte är så bra som jag skulle vilja för att känna mig bekväm med att äta köttet producerat härifrån. Jag vill i det långa loppet, alltså inte helt tvärt, sluta äta kött och kanske även i framtiden alla produkter från djur (helt bli vegan alltså). I Sverige hade jag redan varit vegan om jag känner mig själv rätt då det finns så otroligt många olika alternativ till kött- och djurprodukter- Quorn, sojaprodukter, havreprodukter osv osv. Här finns det inte alls samma utbud….

Här finns, vad jag vet och kan hitta, inga substitut till kött – förutom TOFU. Tofu finns. Men jag kan ju inte bara leva på tofu…
Jag är inte så insatt i vegetariska recept och VAD jag egentligen behöver få i mig istället om jag slutar äta kött. Men jag vet att folk lever som vegetarianer/veganer utan att äta “färdigprodukter” som soja- och Qourn-halvfabrikat.
Jag vet att bönor och linser är bra (vilket jag älskar), men sen då?

Vet ni några bra informationssidor för folk som vill bli vegetarianer? Bra recept utan produkter som inte finns här?
Egna recept? Egna erfarenheter? Hjälp mig gärna mot min väg till att äta färre djur!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *