Veckans ena hoppövning

 

Nu under hösten och vintern har vi ett stort träningsprogram för våra hästar. Massor av gymnastik och lösgörande samt muskelbyggande står på schemat – hela vintern, för att sedan vara igång för en tidig utomhuspremiär nästa år!

Detta är övningarna vi hade i början av förra veckan, väldigt nyttigt och anpassningsbart. Alla hästar i stallet gjorde exakt samma övning men med fokus på lite olika saker.

image

 

Tre galoppbommar på volt. Superbra att se om hästen är i en ordentlig balans, kan böja igenom sig över bommarna och stanna i samma rytm och på samma voltspår. Svårare än vad man tror och mycket hänger på om ryttaren lyckats lösgöra sin häst ordentligt innan övningen.

 

image

 

Sedan två böjda travbommar på en lite mindre volt. Tre bommar, fortsätta på volten över nästa tre bommar osv. Hålla ihop, hålla kvar böjning och hålla kvar rytmen. Viktigt att inte flyta ut någonstans längs volten.

 

image

image

 

Sedan en linje med två räcken och bommar innan, mellan och efter. Allt för att se att man kan hålla samma rytm och tempo innan, mellan och efter hinder. Bra för hästarna att “galoppera upp sig” också då de automatiskt lyfter lite extra på benen över alla bommar. Bra styrketräning som tar mer på krafterna än vad man tror.

 

 

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *