Tävlingssäsongens start!

Dåååå har den internationella touren satt igång på allvar. Fyra av hästarna gjorde sina första starter igår och två av dem gör sina första starter om bara några minuter!

Coraline var först ut i 6årsklassen igår och hade ett pet på ett hinder mot utgången. Hon är ju inte van vid stora arenor, mer publik och mer som “händer” runt omkring så då är det lätt att tappa fokus på hinder ibland. Så en bom följde med henne hem.

Stina var felfri i sin klass (tidsfel dock då Ivo rider kontrollrundor, alla hästar hade tidsfel igår faktiskt, hehe). Dendence hade ett pet i samma klass då hon också tappade lite fokus, och föll in i korsgalopp. Ivo tryckte till henne lite för att byta tillbaka och hitta fokus igen men det blev lite flackt till hindret efter då.

Emili tappade också lite fokus i en sväng och blev lite förvirrad vart hon skulle så det blev en liten extravolt.

Det är just det här som skiljer internationella tävlingar mot tävlingar hemma. Det är så mycket mer som händer runt omkring, mer ljud, mer ljus, mer folk, mer aktivitet. Mycket mer av allt helt enkelt och det krävs träning och rutin för att orka hålla fokus hela vägen runt banan. Nu har våra hästar varit ifrån det i flera månader, mer än ett halvår för vissa så nu måste det “vänjas in” i den internationella sfären igen. Det tar någon vecka eller två innan hästarna orkar lämna alla intryck utanför och bara fokusera på hinder och hoppning.

se7

 

Evan och Quentins 7årsklass börjar snart så de startar sin internationella tour idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *