Svar på kommentar – Vad pratar Alex?

Passar ju fint :) Jag är lite nyfiken, pratar Alex flera språk? Pratar du och Ivo engelska med varandra? Vilket språk pratar du med Alex? :)

Svar: Detta är en intressant fråga som jag gärna svarar på. Alex är ju två år nu och han har börjat prata mer och mer de senaste månaderna. Vi har blivit rådda att när vi är samlade hela familjen så pratar vi alla engelska (jag och Ivo pratar alltid engelska med varandra, det är vårt kommuniceringsspråk). När jag är själv med Alex ska jag prata svenska med honom och när Ivo är själv med honom så pratar han bulgariska med Alex. Sedan hör ju Alex bulgariska på dagis samt runt Ivos familj osv. Alex hör också svenska från tjejerna i stallet och engelska om jag pratar med någon runtomkring.

Vi håller så gott det går på detta men det blir gärna att engelskan slinker in lite för mycket, just för att vi är så vana både Ivo och jag att kommunicera på engelska. Alex pratar mest engelska. Han kan räkna till tio, han kan färgerna, djur och deras läten, han kan säga om han är hungrig/törstig/vill gå ut/behöver gå på pottan osv osv. han kommunicerar ganska bra och allt är på engelska. Han säger några enstaka ord på svenska också men ingenting alls just nu på bulgariska. Han förstår dock alla tre språken väldigt bra.

Jag tror alltid att engelskan kommer vara hans starkaste språk och bulgariska kommer han ju lära sig flytande på dagis. Svenskan hoppas jag också kunna hålla igång så mycket som möjligt så att han kan förstå och prata svenska, det vore ju drömmen om han kunde alla tre språk flytande – vilket jag verkligen tror att han kommer kunna.

 

Bäst! Foto av @sandraafungmark

Ett foto publicerat av Amanda Björk ♡ (@lifeofshowjumping)

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *