Svar på kommentar – Travsport?

Eller vad du tycker om travsport! Är själv aktiv där, Alltid kul att höra vad folk har för uppfattning om sporten. Brukar ju vara så blandat.. :)

Svar: Om jag ska vara ärlig så har jag ingen egen erfarenhet av trav och travsporten. Jag har aldrig sett ett lopp – knappt ens på TV, jag har aldrig klappat en häst som används inom sporten och jag har aldrig varit i ett stall och sett deras rutiner.

Vad jag har förstått är att travsporten kan vara väldigt krävande för hästen (vilket hoppning och dressyr och allt annat också kan vara såklart!) och min uppfattning är att väldigt många individer inte håller för högre nivåer. Så är det ju såklart inom hoppningen men det känns som att hoppningen har fler valmöjligheter – typ läromästare eller amatörhäst på lägre nivåer. Inom travsporten känns det inte som “ohållbara” hästar är lika eftertraktade – men det kan ju bara vara min okunskap som ger mig den känslan.

Iallafall har jag egentligen ingenting negativt att säga om travsporten. Jag tror och hoppas att man som utövare av sporten tar hand om sina arbetskamrater hästarna så bra som man någonsin kan – i alla lägen!

trav

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *