Svar på kommentar – Stärka bandet?

Har du några bra tips på hur man kan stärka bandet med sin häst?

Svar: Jag skulle helt enkelt säga umgås. På bådas villkor. Gör saker tillsammans och ha kul!

Jag blir så trött på det där snacket om att tävlingsryttare bara bestämmer över sina hästar och inte tillåter dem att tycka och tänka. Våra hästar får tycka och tänka ganska mycket. Vi vill att de ska vara en del i allt arbete och i all skötsel!

Gör allt tillsammans med din häst. Borsta den lite extra på favoritstället (halsen, manken, magen eller vart det nu kan vara). prata, klappa, bus, gå ut och beta tillsammans, lek i ridhuset, skritta en lång skogstur där ni bara njuter, träna hårt och beröm mycket,

Ju mer tid man verkligen spenderar MED sin häst dessto starkare kommer banden automatiskt bli enligt mig. Jag pratar alltså inte hur många timmar du är i stallet varje dag utan hur många timmar DU OCH HÄSTEN umgås varje dag.

Jag ser mina hästar som mina kompisar. Och jag vill ha en kompisrelation med dem, därför umgås jag med dom som att de vore mänskliga vänner, Jag pratar, frågar, leker, skrattar osv, precis som att det vore en helt vanlig kompis.

Folk som inte är så engagerade i hästar tror säkert jag är galen när de läser detta men ni hästmänniskor förstår mig säkert. Jag kommer alltså inte tipsa om speciella övningar som ska stärka band mellan häst och ryttare utan jag ger helt enkelt tipset att spendera tid tillsammans!

 

wpid-20140713_103258.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *