Svar på kommentar – PS Hackamore?

Undrar vad du tycker om PS hackamore? :)

Svar: Detta är nog den frågan jag får mest i min blogg, hehe. Jag har svarat på den några gånger i kommentarsfältet men aldrig i ett inlägg, så det är nog dags att svara en gång för alla vad jag egentligen tycker om detta träns.

pshackamore

 

Jag gillar detta hackamore, det är stilrent och snyggt utan massor av extra krimskrams. Skänklarna är korta men ändå ganska “skarpa” då hålen man fäster tygel och sidostycke i är ganska små. Det gör ju att tygeln och sidostycket inte kan röra sig lika mycket fritt som i en större ring vilket helt enkelt gör att detta hackamoret reagerar på mindre hjälper. Man behöver alltså inte “ta i” lika mycket med detta hackamore som man kan behöva med andra. Jag gillar utrustning som reagerar snabbt så man slipper göra mer än nödvändigt som ryttare.

Sedan, en sak som jag gillar med PS-tränsen är att pannbanden alltid ser väldigt stora ut. Vet inte hur det är i verkligheten men på produktbilderna ser de “för stora” ut, vilket jag älskar! Jag hatar pannband som sitter tight och i sin tur gör nackstycket och sidostycket tight. Öronen får för mycket tryck och ingenting blir bekvämt. Ett för stort pannband så att sidostyckena är fria och pannbandet går att dra bak en aning är något jag förespråkar alla dagar i veckan!

Vet att många är nyfikna om mina åsikter om PS-tränsen, HÄR och HÄR har jag skrivit två andra recensioner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *