Svar på kommentar – Hur är det möjligt ekonomiskt?

Hur har ni råd att hålla alla hästar samt tävla dom?
Vad som skrivs säljer ni inte så många hästar utan ni äger dom själva vilket inte är gratis och upp på det har ni flera anställda som ska ha lön. För att inte tala om att ni ska kunna leva också med två barn.

Jag är inte intresserad av att veta några summor utan blir bara så nyfiken på hur ni klarar av att dra runt allt.

Svar: Hej!

Jag har medveten lämnat det ekonomiska lite utanför bloggen just för att det inte är mitt företag. Men jag förklarar gärna principen på hur vi överlever ;)

Som alla vet kostar det mycket att ha hästar, åka på tävlingar och hålla personal. Vi får in pengar genom försäljning av hästar, i stort sett enbart från det. Lite småsummor från träningar, tävlingsplaceringar, inackorderingar osv Annars – enbart från att sälja hästar.

Vi har som mål och vision att sälja en eller två av våra “bästa” hästar varje år – alltså en till två dyra hästar. De försäljningarna gör att vi överlever året, alltså att vi kan hålla oss själva, hästar och personal vid liv – ungefär.

Utöver det säljer vi ju ganska många från vårt stall för “mindre summor” samt att vi också dealar en del hästar varje år. Vi har alltså en kund, hittar en häst och tar en summa för jobbet. Småsummor som kommer in ganska ofta. Dessa försäljningar gör att vi kan hitta på saker under året – tex tävlingar, andra resor bygga och fixa i stallet, köpa land för att utöka, köpa nya hästar osv osv.

Så, rent enkelt, så finansierar våra bästa hästar själva överlevnaden när de säljs och sedan alla “smådealer” finansierar allt annat vi gör utöver. Jag skriver inte så mycket om hästförsäljningar och köp då det som sagt inte är mitt företag – men det rullar på och senast igår skrev jag en faktura på en av våra hästar (minns ni Clarette? Hon har varit iväg hos annan ryttare men nu är hon såld.).

jsclarette3

jsclarette4

clarette4 clarette3 clarette2

Älskade Clarette, en av mina absoluta favoriter genom tiderna. Vi köpte henne när hon var 4år och dräktig och i år fyller hon 9år. Guuud, vad fort tiden går men nu är det dags för henne att göra en ny ryttare väldigt lycklig.

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *