Svar på kommentar – High Jump Revolution?

Vad tycker du om deras nya träns, High Jump Revolution? :)

22382203-origpic-6136f7

Bild från PS of Swedens hemsida

Svar: Fick frågan vad jag tycker om detta träns då då jag skrev mina åsikter om deras Jump Off Revolution här.

Detta träns faller mig mer i smaken men är ändå ingenting jag skulle köpa. Detta är (enligt mig) en knöligare version av ett Micklem-träns. Nosgrimmorna är snarlika, ända skillnaden är att sidostyckerna är lösa på detta medans de på Micklemet är inbyggda i nosgrimman.

download

 

Jag gillar effekten som ges när bettet är ihopkopplat med övriga tränset då det ger lite samma effekt som ett kombinationsbett, lite tryck på nosryggen när man tar en förhållning. Alltså kommer inte all styrka från handen direkt i munnen på hästen på ett Micklem vilket det gör på vanliga träns.

Kort sammanfattat:
Jag gillar tänket med alla anatomiska anpassningar men jag ogillar designen då den är onödigt komplicerad. Ett Micklemträns med PS nackstycke hade för mig varit optimalt, men resten av PS träns är alldeles för opraktiska enligt mig.

3 Kommentarer

  1. Kul att du svarade, tack! Jag får fundera lite på vad jag är ute efter, gillar ju nackstycket som PS har, men effekten som Micklem har kanske skulle kunna funka bättre på min häst :)

    • Alla jag har ridit trivs på det, dock använder vi det endast med vanliga tre/tvådelade bett så vissa har blivit lite väl starka på det. Vill inte använda starkare bett då jag tycker effekten blir för stor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *