Svar på kommentar – Benskydd

Skulle du kunna göra ett inlägg som handlar om vilka skydd ni använder till era hästar? Skulle vara intressant att få lite bra tips bland märken/hållbarhet osv.

Svar: Självklart kan jag göra det! :)
Vi har inte så mycket olika benskydd alls till våra hästar. Utan vi håller oss egentligen till 5 olika par benskydd, jag presenterar alla en för en till vad och varför vi använder dom.

Eskadron/Waldhausen senskydd:

eskadronflexisoftBild från google.

Alltid vid hemmaarbetet då vi använder benskydd använder vi oss av Eskadrons senskydd. En annan variant (likadana fast annat billigare märke) är Waldhausens.
Dessa använder vi alltså dagligen hemma. De är väldigt slitstarka, lätta att ta på och av, lätta att tvätta i tvättmaskin och de skyddar senan bra. Bra slit och släng-skydd helt enkelt. Vi har ett tiotal av dessa benskydd i stallet.

Eskadron Fedlock Protection Bakbenskydd:

b587e1478d02bb6bb1cdcc3ac56dd5bd_p1(4)

 

Bild från google

Dessa används vid tävling och hemmaridning om vi har någon häst som lätt slår ihop bakbenen. Dessa skyddar lite mer än vanliga bakbenskydd och är därför lite säkrare mot skador från tramp osv.

Veredus Carbon Gel Senskydd:

464951

 

Bild från google.

Till tävling använder vi dessa skydd. Vi har alla färger utom vita. Anledningen att vi har just dessa på tävling är för att de passar bakskydden vi använder. De passar också de flesta hästar och har bra reglering på spännena. Dessa är också väldigt lätta att hålla rent vilket behövs när man åker på många meetings i rad och inte har tillgång till tvättmaskin.

 Veredus Young Jump Bakbenskydd:

1170286pic1

 

Bild från google 

Dessa använder vi endast på tävling. Det är de “snällaste” bakbenskydden på marknaden med endast kardborrespännen och inget elastiskt. På våra hästar räcker dessa gott och väl och vi använder dom bara för att skydda lite extra på tävling och för att få en liten bakbenseffekt och minska risken för nedslag av bommar. Vad jag menar med bakbenseffekt är för att hästarna är vana att gå utan bakskydd så när man sätter på dessa reagerar dom med att lyfta bakbenen lite extra!

 Mark Todd Läderskydd:

8646-mBild från google.

Mark Todd är ett himla bra och prisvärt märke från England som har det mesta (tips, tips!). Vi använder deras läderskydd vid lite finare tillfällen (Quinlan hoppade alltid med dem då han trivdes bäst med dem). Passar dock inte 100% på alla hästar, men när dom sitter som dom ska så är dom helt underbart bra. Dock lite svårare att hålla rena än de andra benskydden jag visat upp..

 

Detta är vad vi använder. Har ni tips på andra benskydd ni brukar använda?

 

2 Kommentarer

  1. Är också sugen på veredusskydden, men känns som man måste bestämma färg på sadel å träns innan man bekostar det! Har en fyraåring å man vet ju kanske inte vad han har för sadel till nästa säsong… :)

  2. Använder också Veredus på tävling men också när jag åker iväg på hoppträning. Har bara en häst, så de slits inte så mycket ;-). Använder Eskadron senskydd hemma samt “dressyrskydd”, dvs strykkappor, med fårskinn i hemma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *