Så bra men ändå så svårt

Det här med hästvärlden är så fascinerande tycker jag. Men också så himla frustrerande. Jag menar, bara för att alla vi tycker om hästar behöver det inte betyda att vi tänker likadant och värderar samma saker.

Lösdriftshästar är en värld, ridskola är en värld, elithästar är en värld, trav, galopp, fälttävlan, dressyr – alla helt olika saker. Men med samma redskap – hästar. Detta gör hästvärlden så klyven och delad, beroende på vilken inriktning man har värderar man olika saker olika högt och det är det jag tror ger så många konflikter mellan hästfolk.

Vissa vill att hästarna ska leva så naturligt och likt det vilda livet som möjligt medans vissa vill få ut de bästa prestationerna man kan. Jag tycker inte att man kan säga att något är rätt eller fel så länge hästen i fråga är kry, pigg och glad. En glad häst utan besvär är en häst som mår bra. Och det är väl det viktigaste? Att våra vänner har det så bra som möjligt.

Hästfolk behöver lära sig att se saker ur andra perapektiv än just de som dom är vana vid, då tror jag vi kan få en mer gemensam hästvärld!

8 Kommentarer

  1. Du har så rätt, hästvärlden är så klyven och vi behöver nog egentligen varandras kunskaper tror jag. Ditt inlägg var riktigt bra och förhoppningsvis tänker fler till och öppnar upp för vad andra har att säga :)

  2. Snyggt skrivet! Jag tror även jag att vi behöver bli mer nyfikna på varandra än dömande, ifrågasätta på ett trevligt sätt och lära av varandra. Tänker man efter finns det många tips man kan plocka upp här och var. Viktigt är att våga fråga!

  3. Sant det du skriver..man blir så less på folk som spottar ur sig åsikter om hästhållning..alla har olika grunder de utgår ifrån då de hanterar sina hästar. Så länge de är välmående ska ingen spotta ur sig otrevligheter :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *