wpid-FB_IMG_13465168497639023.jpg

Ryktet är allt

Den här hästbranschen är ingen lätt bransch. Hästar är djur, väldigt oförutsägbara djur och marknaden är väldigt flexibel och svängande.

Vi har ingen stor sponsor som sponsrar hästarnas underhåll, tävlingar, träningar, hästköp osv utan vi finansierar allt det själva. Ni kan ju tänka er utgifterna vi har varje månad… Många tiotusentalskronor lämnar vårt konto varje månad för att hästarna ska kunna äta, tränas och utvecklas.

Vi måste ju också då få in mycket pengar, eller hur? Och hur får vi det då? Jo, genom tillridningshästar och försäljningar. Vi har ett par hästar i stallet som inte ägs av oss och vi får en viss summa varje månad av ägaren för att vi tar hand om och tränar deras hästar.
Resten av utgifterna måste täckas upp av hästar vi säljer.

Det är inte alltid det lättaste. Det betyder att vi måste ha eller känna till många bra och attraktiva hästar och vi måste ha många kontakter med potentiella kunder. Vi måste se långsiktigt på vår affärsplan och vi måste vara väldigt noga med att sälja rätt häst till rätt köpare!

Varför vi måste tänka så mycket på att hitta den exakta hästen för våran kund? Lätt besvarat. Ryktet är det viktigaste du har i denna bransch. Ett namn är allting du har. Och ni vet ju själva hur det går till på denna jord, det är jäkligt lätt att göra ett snedsteg och då är folk där som gamar och hackar och snackar skit. Ett bra rykte måste man kämpa för att hålla. Det är så mycket lättare att få ett dåligt rykte än att hålla fast vid sitt bra..

Vi vill utveckla vår försäljningsdel till något ännu större och då måste vi ta vara på det vi har. Nöjda kunder kommer tillbaka, och de berättar också gärna vartifrån hästen kommer. Ju fler som pratar positivt om oss ju lättare blir det för oss att växa i branschen!

En kommentar

  1. Tur egentligen att det är så.. för dem som säljer hästar och är oseriösa hittar man ju massa skit om på nätet osv, samtidigt som det är lätt att hitta dem som är seriösa :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *