Prestation har INGET med välmående att göra!

prestation

 

Denna kommentar såg jag i ett Forum på Facebook och jag såg rött direkt. Jag gillar inte när folk häver ur sig vad som helst över internet då det är så många som läser och så mycket fel information sprids idag runt överallt. Det är väldigt skrämmande att vem som helst kan häva ur sig vad som helst och vem som helst kan läsa och vem som helst kan tro på detta som är skrivet.

Detta fick mig iallafall att konfrontera personen i fråga. Konversationen nedan är alltså något som verkligen triggar mig. Min fråga är iallafall;
-Tror ni det är många som tror på allt de läser på internet?
-Ska man konfrontera felinformation?
-Hur kan man förebygga att fel information sprids på internet?
-Överreagerade jag?

Om ni vill hjälpa mig att besvara mina frågor vore det väldigt givande för mig!

prestation2

10 Kommentarer

 1. Tyvärr finns det en kategori människor som utnämnt sig själva till experter som det inte är värt att ödsla energi på. De får själva stå för sina korkade kommentarer och för de som tror på dem? Synd, får väl hoppas att förnuftet kommer i kapp dem och gör det inte det är det mest synd om dem själva…

 2. Jag tänkte först att personen i fråga kanske försöker få upp en diskussion om hur elithästarna egentligen mår (sen verkar det dock bara som att han/hon är dum). Självklart presterar en välmående häst med bra förutsättningar bättre än en som far illa. Men det är nog så att man kan pressa en häst att göra mycket trots att den inte får något tillbaka just för att de är så vänliga djur. En häst som näst intill vanvårdas kan nog vinna många stora klasser tills den dagen den går sönder men för somliga är det tyvärr bara att köpa en ny i det läget.
  Förstår du vad jag menar?
  Men just den här personen verkar ju inte alls ha koll på något när denne påstår att det har “INGET” med välmående att göra.. Kanske någon som vill hästarnas bästa men var allt för aggressiv i sitt sätt att framhålla brister som finns

  • Såklart det finns brister, på alla nivåer. Men man måste också förstå att sådan press som en ELIThäst har på sig kräver en välmående häst. Vilken häst som helst kan hoppa runt 120cm på tre ben, men en Grand Prix-bana på 160cm är en helt annan sak. Där går välmående och prestation hand i hand!

   Men jag förstår helt klart hur du menar att personen kanske tänkte!

 3. Skrattar lite åt mej själv när jag bara läste rubriken i länken på fb “prestation har inge med välmående att göra” och tänkte att det har det visst, jag mår skitkasst om jag inte presterar bra. Även om det så bara handlar om att ha ett bra träningspass hemma så är det en prestation.

  Ack så fel man kan ha, men självklart utan en välmående häst så presterar man inte. Så är det bara. Precis som vilken atlet som helst så måste dom må bra för att kunna göra sitt jobb till 100%

 4. Förstår man inte att hästar Välmående speglar prestationen så ja, det är skrämmande helt enkelt.
  Man kan muttra över pengarna som går åt till diverse veterinär/kiropraktorer men i slutändan är det ju ändå prestationen hästen gör oavsett om den bara är ohalt på ridturen eller nollar en högre klass den”prestationen” vill åt som inte tidigare funnits pga olika orsaker.
  Tack för ett bra inlägg :)

  • Exakt, en hobbyryttare förlorar glädjen av att ha en häst när den inte mår bra och en elitryttare förlorar “tid” som hästen skulle kunnat prestera. Att en häst måste må bra för att kunna prestera trodde jag inte ens gick att ifrågasätta, men ja, allt går verkar det som.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *