Ögonblicksbild

image

Hatar denna diskussion om ögonblicksbilder runt om på vissa bloggar. Ingen kan döma hur en häst jobbar genom att se en bild eller en liten videosnutt. Det ligger så mycket mer bakom varje ridpass och varje träningsplan.

Vad tycker ni om hästen ovan? Självbärig, balanserad och en riktig powergalopp är vad jag tänker när jag ser denna bild. Men vet ni? Hästen är raka motsatsen. Han är så svag så han jobbar inte bakifrån alls för tillfället. Ok, han har hyfsad balans men han orkar inte trycka på med bakkärran.Ögonblicksbild = går inte att göra en bedömning om man inte vet hästen.

4 Kommentarer

  1. Hej! Fin blogg :) Om du vill så får du mer än gärna kika in på min hästblogg och lämna många kommentarer efter dig! Hoppas du gillar den och fortsätter att läsa + kommentera ;)

  2. True!
    Pratade om något liknande igår på min blogg. Sådant stör mig faktiskt rätt mycket. Det är knappt ibland att man får en rättvis uppfattning ens genom en video.

  3. Gött att någon äntligen säger så om en ‘bra’ bild eller vad man ska säga! Annars är det ju bara bilder som är kassa, där det ser ut som att hästen inte jobbar eller att det ser ut som att ryttaren är elak mot hästen på något sätt. Bra att du vände det lite, även att man vill komma framtill samma sak med båda slags bilderna så kanske folks inser fakta lite mer när det är från detta hållet.(: (Y)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *