Min favorit?

Jag frågade ju er vem er favoritryttare är? Vem ni ser upp till. Inlägget hittar ni HÄR och jag fick många blandade, genomtänkta svar vilket är superkul. Lovade ju också att jag skulle skriva min favorit – men jag väljer 2 stycken på två olika nivåer för att göra det lite mer intressant. Ivo är såklart min favorit nummer ett men han kan få ett eget inlägg senare varför ;)

På den allra högsta nivån avgudar jag Christian Ahlmann på många, många sätt. Mest hans fokus. När han går banan, när han värmer upp, vid startsignal, runt banan… Det finns INGEN som håller fokus så som han gör. Så många gånger jag studerat honom och så många gånger jag önskat att han kan ta in Ivo som en elev i mental coaching. Sedan är han lång – men han har en otrolig balans och kroppskontroll på hästryggen. Och han är effektiv! Väldigt effektiv. Det är inte en hundradel som slösas runt en bana han rider. Han vet hur man rider för att vinna – han är jäkligt duktig på just det. En tävlingsman helt enkelt som har snygga, välmående hästar. Många hästar på högsta nivå som börjar bli till åren – bra underhåll längs vägen alltså!

cafocus

 

 

En svensk ryttare som snart kommer klättra i berömmelsen som jag också gillar är Cornelia Rylén. Hon har hittat en helt egen väg att gå inom ridningen och hon håller sig inte alltid inom “mallarna”, men vilket jobb hon gör med sina hästar! Jag har följt henne under en längre period och hon och hästarna utvecklas väldigt fort – vilket är så himla kul att se. Jag tror inte det dröjer många år innan vi får se henne i ännu större sammanhang och om jag får välja en ryttare i Sverige att skicka våra hästar på utbildning till hade jag valt henne – för jag vet att hon skulle göra ett bra jobb med varenda en av våra monster!

cr

2 Kommentarer

  1. Vad tycker du om Jeroen Dubbeldam? Min främsta förebild, skulle vara intressant att höra vad du tycker om hans ridstil och hästhållning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *