Micklem Competition Bridle

Satt och kollade igenom Hööks nyheter (ni ska bara veta hur mycket tid jag lägger framför utrustningshemsidor, ojojoj…..) och såg att de fått in Micklem-tränset. Glad blev jag, då kanske ännu fler människor får upp ögonen för mitt absoluta favoritträns i hela, hela världen.

Jag upptäckte det i början av februari förra året, skrev detta inlägg direkt om det (där kan ni även se informationsvideon om tränset). Några veckor senare, när vi var i Portugal, fick vi det levererat. Kärlek vid första ögonkastet.

wpid-20130402_140509.jpgMicklem-tränset är ett anatomiskt utformat träns som inte ligger emot några känsliga nerver i ansiktet, det ger fria luftvägar och har inga remmar spända över området med tänder. Det finns praktiska små clips man fäster i bettet och sedan i tränset som gör att man kan “låsa fast” bettet så att det blir stilla och stadigt i hästens mun. Micklem går också använda som bettlöst träns.

Jag föredrar detta träns framför alla andra träns vi har, jag tycker man får en ärligare, positivare kontakt fram till hästens mun med detta. Priset verkar många tycka är för mycket, men vet ni? Jag tycker det är hur bra pris som helst i gengäld hur mycket man får tillbaka i ridningen.

Är ni sugna på att skaffa er ett? Som sagt har Hööks fått in det som nyhet, klicka här för en direktlänk. Har ni några frågor om tränset, fråga så svarar jag så gott jag kan!

 

micklem

 

Ni som testat eller vill testa detta träns, vad tycker och tror ni om det?

11 Kommentarer

 1. Har tittat på detta vid flera tillfällen och är väldigt sugen på att köpa det. Blev lite fundersam över plastklipsen. Håller de, och är det svårt att få tag på nya om de går sönder?

  • Våra har inte en enda gått sönder, och vi fick 4st.. vi använder dom ganska ofta men dom är i riktig hårdplast och håller riktigt bra. :)

 2. Jag bytte till detta träns från att innan ha använt ett med remontgrimma i flera år. (avskyr engelska nosgrimmor) Jag har fått en häst som håller huvudet mer stilla och suger tag i bettet mer. Både jag och Virus gillar det skarpt och kan varmt rekommendera det!

 3. Har haft mitt Micklem i snart 1,5 år

  Sjukt nöjd! Lika snyggt i lädret fortfarande och funktionen är fantastiskt!

  Visst att lädret är lite hårt i början, men de är nog behandlat för att hålla i ett fuktigt klimat som i england utan att mögla.
  Oljar man och smörjer med korta intervaller blir tränset mjukt och fint!

 4. Hej :) vilken storlek valde du på micklem tränset och vilken storlek har du på andra träns :) ?? Tex från hööks …

  Med vänlig hälsning, Sofie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *