Lite för mycket hopp

Detta är Dendence, vårt 6åriga sto e. Cardento!
Det finns lite kaliber i den hästen om man säger så!

I denna videon visar jag en sida av Dendence som vi egentligen inte strävar efter. Såhär blir hon när hon inte har hoppat på ett tag, alldeles för försiktig och överhoppar sig själv ordentligt. Hon vill inte riva och hon vill verkligen göra rätt.

Detta är dock inte önskvärt för att få en hållbar häst utan vi tränar mycket på att hoppa normala språng. Hur man tränar det? Mycket småhinder med stor markbom och bara rulla på på evighetsbanor tills hon slappnar av. Nu har hon dock haft en paus från hoppning och då ser hon ut såhär. Men kapacitet finns det iallafall så att det räcker och blir över!

Vad är era tankar om denna video? Hit me!

6 Kommentarer

  1. Det ser ju väldigt flashigt ut och tyvär tycker och tror nog många att ju mer dom överhoppar sig desto bättre är dom. Men som sagt inget man egentligen vill sträva efter utan man vill att dom ska lära sig att inte ta i mer än dom behöver så att dom på så sätt sparar på krafterna och tar i de som behövs och hoppar avspänt:) tycker ni verkar ha ett kanon sätt att se på träningen och allt tänk kring hästarna:)

  2. Kom på en liten fråga som skulle vara kul om du kanske svarade på i ett inlägg :) Brukar ni trav hoppa era hästar? Varför/ Varför inte? :) Jag har hört både att det är onödigt och bara sliter till att andra säger att det är det bästa man kan göra för att få bättre spänst och att de blir lite mer tryck i språnget.

  3. Håller på att hoppa in min unghäst och känner igen mig så väl. Han överhoppar inte lika mycket som denne, men det blir samma spända attack mot hinder. Själv tycker jag det skitjobbigt, han är så pass velig också så det måste vara tryck mot för att komma över, ett litet kryss känns betydligt större än vad det ska i mellan åt ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *