Kunglig sport

sz2

Det är inte konstigt att showjumping traditionellt ses som en kunglig sport… Det är ju inte billigt! När man lagt ihop kostnaden för hästskötseln med nödvändig utrusting och tävlingskläder för själva hoppningen, ja, siffrorna stiger! Det är ju lätt att tappa suget för att göra något man älskar om man inte sitter på en ändlöss pott med kontanter som kan stötta dig, men det behöver inte vara så! Inget borde få komma emellan dig och din sport, det kan vara tufft att ställas inför alla kostnader men din kärlek för showjumping kommer hjälpa dig hålla motivationen uppe. Med lite kunskap och massor av entusiasm är du snart i full gång med att få ihop pengarna!

Här är lite tips på hur du kan få ihop det:

 

Skaffa sponsorer

Medan det kan vara svårt att säkra spons från företag, finns det ändå sätt för dig att sticka ut för att maximera dina chanser. Först och främst bör du göra lite research. Lägg lite tid på att lära dig om företaget du vill kontakta, vad deras varumärke står för och sätt du kan använda dig av det. Kom dock ihåg: Du får inte lägga av efter ett par nej. Du är bara en av många ryttare som närmar sig dessa företag, så det är givet att du får några bakslag, men man vet ju aldrig förrän man har frågat!

 

Jobba som skötare

Detta är det perfekta jobbet för hästälskare. Istället för att sitta instängd inomhus och göra något tråkigt, kan man hjälpa till i ett stall som skötare. Du kanske får mocka, rykta, göra iordning foder och se till att hästarna har vatten. Detta jobb kommer innebära tidiga morgnar och sena kvällar, men det ger dig också ovärderlig erfarenhet av att handskas med hästar och lära känna en annan sida av sporten. Det kanske inte är så glamoröst, men det kan vara ett givande jobb ändå.

 

Crowdfunding

Det är viktigt att komma ihåg att du inte är den enda som kämpar med att finansiera sitt utövande. Det kanske är en bra idé att kolla upp hur man startar en crowdfund; någon som kan låta även dina avlägsnaste släktingar hjälpa till med vad de har råd med, och till och med främlingar kanske vill stötta! Jag är säker på att, om du frågar snällt nog, kommer många av dem vara villiga att hjälpa dig!

 

Köp en lotterier

Såklart så finns ju alltid lotterier. Man vet aldrig när fru fortuna står på din sida, och medan man kanske inte får miljoner varje gång man spelar kan man tänka på ”många droppar små”-effekten. Om du är osäker på hur du ska gå tillväga finns det mängder av ingo på VinnStort som kan hjälpa dig på traven.

 

Har ni läsare några tips för nybörjare i sporten? Hur gjorde ni?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *