Kan det vara såhär verkligen?

ryttarens fel

Titta vilken bra bild jag hittade i mitt Facebook-flöde här om dagen. Väldigt sann tror jag faktiskt också.

Det är väldigt ofta jag både hör och läser hur folk skyller på hur hästarna känns. “Han var så hård i munnen”, “han tar inte min skänkel” eller “det tar en långsida att sakta av från galopp”. Jag skulle skämmas av att vräka ur mig sådana meningar – just för att alla dessa saker hänger på mig, på mitt jobb och på det jag har åstadkommit på hästryggen.

För det är faktiskt så. Det vi gör på hästryggen kommer spegla sig i hur hästens ser ut och känns. Och att sedan skylla på hästen är ett slag i ansiktet på detta otroliga djur tycker jag. Och ett slag i ansiktet på sig själv också för den delen, för att man skyller över sina egna svagheter på någon annan istället för att faktiskt jobba med sig själv.

Ridning är svårt och ridning kommer alltid vara svårt. Men för att bli bättre måste man inse sina egna svagheter och jobba på dem. Inte skylla på hästen när man inte har den känslan man vill ha.

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *