Jämför försäkringar!

En sak jag alltid kommer rekommendera om folk frågar mig är att försäkra sina hästar – eller ja, alla djur egentligen. En försäkring kan kännas väldigt dyr varje månad men de pengarna kommer vara som “en piss i havet” om någonting går illa med din häst. Det är ju inte säkert att du någon gång behöva ta hjälp av ditt försäkringsbolag men om det skulle hända så finns det mycket hjälp att få. en försäkring kan få dig att sova gott på natten och slippa vrida och vända på dig av oro.

Det finns många olika försäkringsbolag att välja mellan, till exempel Svedea (som kanske inte är så välkänt) och jag kommer också alltid rekommendera att välja med omsorg! Jämför noga, tänk igenom vad som är viktigast för dig och hästen att försäkringen täcker och jämför också priser. Olika hästar behöver ju lite olika försäkring, vissa kanske vill ha livförsäkring, vissa full skadeersättning och vissa inriktat på hältor (till exempel, eller någonting annat hästen kan ha problem med).

Vi har en sorts tävlingsförsäkring på vårt tävlingsteam som täcker i stort sett allt som någonsin kan tänkas – vilket är väldigt skönt. Det är mycket pengar som rullar runt i lastbilen och det är en trygghet att det finns en täckande försäkring OM något skulle hända. Hästarna är ju det som är vår inkomst och skulle något hända med dom hamnar vi i en ganska jobbig situation. Då är det skönt att veta att om något skulle hända så får vi iallafall bra hjälp.

Jag har hört att många sätter in pengar på ett sparkonto varje månad istället för att försäkra för att om hästen inte skadar sig är försäkringen onödiga pengar som man skulle kunna gjort något annat med. Och ja, det är väl ett resonemang som många stödjer men för mig krävs det antingen ett stort startkapital eller att inget händer på några år. För händer något stort med hästen räcker ju inte ett halvårs försäkringskostnader, eller hur?

13507146_1163659040352466_5298239860644555072_n

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *