Jag har ridit!

 

 

Svettig tjej efter ett ca 15min långt ridpass, haha!

 

Hej!

Jag har ryckt upp mig själv de senaste dagarna och gjort saker jag, Amanda, behöver göra för att må bra. Det är lätt att falla in i ett mönster då jag bara är mamma, ingenting annat än en mamma. Och missförstå mig inte nu, för jag älskar mina barn och jag älskar att vara mamma till dem, men jag behöver vara mig själv ibland också för att ladda batterierna och orka vara en bra mamma.

Jag behöver göra något för mig själv, helst något varje dag, för att känna att JAG får ut något av dagen. Jag har ett ganska stort behov av det just nu. När jag bara hade Alex kände jag inget riktigt behov av det på samma sätt då jag alltid hade tid på dagarna till att göra något jag ville, när han sov eller när han lekte på egen hand. Med två barn är det dock svårt att hitta stunder i den vanliga vardagen att kunna vara sig själv i, så jag får helt enkelt skapa stunder.

Just nu skapar jag en timmes egentid varje morgon efter att jag lämnat Alex på dagis. Jag ser till att Eli är mätt och glad och sedan har jag ett pass med min PT på gymmet – för att jag vill och för att jag behöver det. Det är Amanda-stunden på dagen. Jag hade även idag en Amanda-stund efter lunch då jag red en häst! Samma sak där, se till att Eli är mätt och glad (och trött) så vips, har jag en timme jag kan pyssla i stallet på när hon kikar lite på sina leksaker och tar sig en tupplur.

Jag skapar egentid just nu och dessa två saker ska jag försöka skapa i stort sett varje dag. Det tar lite energi att se till så att allt klaffar men det ger mycket mer energi att bara få vara mig själv ibland. Viktigt tycker jag och jag är mer närvarande med mina barn resten av tiden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *