Jag frågar dig?

Vem är din favoritryttare och varför?

Berätta gärna! Är det någon världselit? Din ridlärare? Din medryttare? En ung talang? 
Vem tycker just du är bäst i världen på att rida?

Berättar ni så berättar jag om min idol. :)

15 Kommentarer

 1. Dubbeldam!!! Han kan verkligen spetsa formen för mästerskap. Rider alltid utan stigbyglar och väldigt mjukt! Titta bara på Zenit på VM. Ååå vilken komplett ryttare!!!

 2. Jag har tre stycken i världseliten som jag tycker lite extra mycket om. Bertram Allen, Luciana Diniz och Ludger Beerbaum. Bertram Allen och Ludger eftersom de rider så himla snyggt, mjukt, effektivt och okomplicerat, Luciana därför att jag känner igen mig lite i henne då vi har liknande kroppsbyggnad och eftersom jag älskar hennes häst Winnigmood!

 3. Den första jag kommer att tänka på är Malin Baryard, inte för att hon ridit OS osv utan av den anledningen att det ser så mjukt och enkelt ut. Har nog aldrig sett henne slita och dra eller sparka på en häst. Jag har inte så bra koll egentligen men det är första namnet som kom upp i mitt huvud:)

   • Hej!

    Mina största förebilder är Jeroen Dubbeldam för hans förmåga att rida med känsla och matcha sina hästar klokt. Sen är förstås allas vår RGB en person som jag ser upp väldigt mycket till, han rider som en kung och har fin hästhållning.

    Med vänlig hälsning,

    Heléne

 4. Jag AVGUDAR Cornelia Rylén och hennes ridning. Har ändrat min egen ridning efter hennes tänk och hästen har förändrats enormt mycket till det bättre! Hon inspirerar mig väldigt mycket och jag gillar att hon är snäll mot hästarna men ändå får igenom det hon vill. En tjej värd att höja till skyarna =)

 5. Penelope Leprevost! Otroligt snygg sits, mjuk och följsam med en otrolig känsla för ridning. Dessutom snabb och effektiv. Och hennes Flora de Mariposa är ju bara to die for!;)

 6. Markus ehning, hans sätt att rida är ju underbart att studera. Stilla men mjuka händer, bra sists och hur fina han får hästarna. Han är verkligen kung och jag kan inte sluta beundras av honom!

 7. Linda Heed pga av att hon är så himla ödmjuk och gett mig otroligt mycket kunskap och lärt mig allt jag kan och samt lärt mig rida på riktigt! Både hon och hennes beridare Ellen Lövgren har betytt väldigt mycket för mig och jag är evigt tacksam för allt dem gett mig, både när det gäller ridining, hästar och allmänt. Har inte haft det jätte lätt i livet och mått dåligt i perioder men hos dem och med dem mådde jag otroligt bra. Sedan rider både Linda och Ellen jätte bra samt är väldigt pedagogiska när dem lär ut.

 8. Bästa kvinnliga: Malin Baryard, hon har en sån otrolig känsla. Rider alltid så lätt och mjukt och alla hästar hoppar alltid helt fantastiskt med henne i sadeln.

  Manliga: Jeroen Dubbeldam. Han rider alltid så proffsigt och hans meritlista säger ju allt! ;)

 9. Har många ryttare som jag inspireras av. Men jag skulle säga att den största inspirationen är Marcus Ehning! Tycker att han har en fantastisk sits och inverkan – helt stilla med låga fina händer, han stör aldrig hästen. Han rider så mjukt och är så samspelt med sina hästar, är han över hinder nr 1 är han redan färdig till hinder nr 2. Älskar hur han lotsar hästarna runt svåra världscupbanor och ändå får det att se ut som att de “joggar” över de där stora 160 hindrena.. På denna film (https://www.youtube.com/watch?v=Y9r1Suk2v1U) när han rider Plot Blue ser man verkligen vad jag menar! Det är ryttarporr rakt igenom ;)

 10. Jag gillar Cornelia Rylen och hennes sätt att rida hästarna på. Hur hon alltid lyckas få dom med sig på ett mjukt och trevligt sätt. Jag tror att hon är en tjej vi snart kommer få se i stora sammanhang.

  Sen gillar jag Jeroen Dubbeldam , otroligt proffsig och skicklig ryttare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *