Ja, ridsporten är dyr.

Jag skrev ju ett inlägg häromdagen om hur vi klarar oss ekonomiskt och jag tänkte spinna vidare lite på det. För ja, ridsporten är dyr och jag tror inte det alltid är så lätt att förstå hur man kan tjäna pengar på ridsporten – de flesta ser ju bara svindlande summor ut från kontot varje månaden på grund av just hästar.

MEN, det går att få ett företag att gå runt MEN man måste vara bra på att ligga steget före, alltid. Det är Ivos stora talang.
Just vårt företag kräver ju att vi hittar bra unga hästar som vi kan utbilda och sedan sälja när de är mer redo. För att gå med vinst i ett sådant företag måste vi ju hitta hästarna INNAN de har hunnit bli bra. När de visar hur bra de är kan ju vem som helst säga “titta, vilken fin häst!”. Det är just det där att kunna se potentialen i en häst utan att hästen hunnit visa upp den ännu – det är det Ivo är så bra på. Därför har vi nästan alltid riktigt bra hästar i stallet som vi bara måste utbilda så att de kan visa upp sig på bästa sätt – och dra blickarna till sig när de väl är redo.

Och Jan Tops då. Han låg steget före och haffade Qatar-ryttarna INNAN de han upp på toppen. Han såg fördelarna att träna och vara deras manager. Också det har ju slutat väldigt bra. Tops är också väldigt involverad i Global Champions Tour och utvecklar det hela tiden = bra företagande.

Det finns många som tjänar mycket pengar i hästbranchen för att de har tänkt steget innan alla andra. Många hästmänniskor skulle nog till och med ligga högst upp på listan i den här artikeln – över kungen! Hästar äter pengar,  men det dom äter upp för en person hamnar i någon annans ficka, det gäller bara vara den med störst fickor om man vill överleva i hästlivet!

image-0.02.01.04523ae21bdb1d26bb6ee80d4617eeb8fe79a4de31fcb4576ccaf92da3c7d3c2-V.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *