Hoppanalys Stina

Jag tänkte att vi tittar på denna video och diskuterar den lite. Detta är vårt 11åriga sto Stina efter Orlando x Larome.
Videon är från träningstävlingen som var i Sofia nu i torsdags.

Jag tycker detta är en av de bättre hopprundorna Stina har gjort hos oss. Absolut inte den högsta men det är inte det som räknas under träning. Stinas svaga punkt är hennes egen rytm, takt och balans. Hon har “ingen egen” takt och rytm i sin kropp – med det menar jag att hon inte riktigt lägger sig självmant i en speciell takt utan hon smygökar och smygminskar gärna beroende på vilket sätt det är jobbigt för stunden. Hon blir antingen lite springig och hänger sig i handen och förlorar sin egen balans på det sättet eller så blir hon avvaktande, knäpper av lite i handen och tappar balansen åt det hållet istället. Dessa två tillstånd (blandat med några “hallelujah moments” där hon går i en bra egenbärig, balanserad galopp) växlar väldigt snabbt och kan skifta varje sekund – vilket gör henne svår att rida rytmiskt just på grund av det.

Ivo har lagt mycket tid under hösten och vintern till att verkligen jobba på takt, rytm och balans och nu börjar det ge resultat! Denna rundan är väldigt balanserad för att vara detta ekipage. Några linjen hänger hon sig lite framåt i handen i och avstånden blir för korta i slutet – men annars tycker jag det ser ganska trevligt ut. Hon håller en bra rytm och Ivo kan påverka henne på ett bra sätt. Nu ska vi bara bygga muskler utifrån detta så att hon orkar galoppera “mer på bakbenen” runt hela hoppbanan – även nu i sommar när det blir större hinder och stora utomhusbanor!

3 Kommentarer

  1. Jag trodde nästan det var min Lima jag såg först ;) texten du skriver beskriver även min Madame , just det där med avsaknad av egen takt och rytm . Det är något jag får jobba med och jag skulle jättegärna vilja se en film när han vardagstränar Stina.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *