Hej alla nya läsare! (och gamla förvirrade)

Hej och God morgon!
Hoppas allt är lika bra med er som det är med mig :)

Jag har fått ett par förvirrade kommentarer från nya läsare, vem jag är, vad jag gör och vart jag befinner mig mest. Och ja, det har trillat in såååå många nya läsare på senaste tiden och jag antar att min blogg faktiskt kan vara lite förvirrande så jag tänkte presentera mig lite mer noga igen!

998128_10151640396098861_620914441_n

Jag heter Amanda och är 23år. Jag är uppväxt i lilla staden Oskarshamn i Småland. Efter studenten flyttade jag till Tyskland för att jobba i Katharina Offels stall. Jag var där i lite mer än ett halvår, groomade, red, följde med på tävlingar och hjälpte till med det mesta faktiskt.
Efter det bodde jag lite fram och tillbaka mellan Tyskland och Sverige.

Sommaren 2011 träffade jag Ivo. Ivo är en bulgarisk landslagsryttare och rankad 2:a bästa bulgariska ryttaren på Världstopplistan. Han har bla hoppat Nationscuper, Unghäst-VM och stora Tourer runt om i Europa.

wpid-20121014_160825.jpg

Tillsammans har vi ca 50hästar.
Vi har de “riktiga” tävlingshästarna som Ivo rider. De brukar variera mellan 6-8hästar beroende på hur stor tillgång vi har på hästar för tillfället. De är dessa hästar som Ivo tävlar på runt i Europa. Sedan har vi ett gäng unghästar. Vi har anställda som sköter om och rider dessa hästar och Ivo hjälper såklart också till när det behövs. Tanken med unghästarna är att utbilda dem så långt som det bara är möjligt. Vissa kommer bli rena försäljningshästar och vissa kommer få ta plats i vårt tävlingsgäng, men sånt får tiden utvisa.  Jag brukar också rida ett par hästar om dagen, organisera och fixa, men just nu är jag lite ledig från stallet och tar and om vår underbara son Alex som hunnit bli nästan 5 månader gammal.

LI4U0047
Vår bas är egentligen Tyskland, precis utanför Köln, med våra tävlingshästar då Tyskland är centrum av hästvärlden. Tävlingar, försäljning och hästköp finns runt varje hörn och det är bra att vara mitt i den smeten om man vill ha en plats i hästvärlden.
Just nu bor vi dock i Bulgarien under ett par månader då vi bygger stall där våra unghästar kommer vara uppstallade. Anledningen till att vi har våra unga hästar i Bulgarien är främst pga kostnaderna. Det är inte alls lika dyrt i drift att ha en häst i Bulgarien som i Tyskland. Vi har också väldigt bra folk här i Bulgarien som kan ta hand om våra hästar.

wpid-20130828_111146.jpg
Så, vi ägnar oss åt det mesta. Tävling, försäljning, utbildning, dealing osv och vi försöker alltid hjälpa till om vi kan, hitta hästar, träna hästar osv.

Fråga mig gärna om det är någonting mer ni undrar över! För mig är ju allting så självklart eftersom jag lever mitt i det, men kan förstå att det kan vara lite förvirrande ibland.. hehe ;)

 

LI4U0333

14 Kommentarer

  • Vi tar inte emot praktikanter för tillfället, kanske vid ett senare tillfälle. Om du är intresserad av praktik kan du dock skicka ett mejl till mig och jag kan rekommendera andra stall.

 1. Oooh, kom precis på en sak.. Jag, som dom flesta, sitter ofta och kollar in utrustning både till hästen och mig själv.. Hur ser det ut hos er, har ni välsorterade hästbutiker? Eller måste ni beställa via internet? Och hur skiljer sig priserna där från svenska marknaden? Kan ibland tycka att saker här (oavsett hästsak eller annat) är väldigt dyrt, priset är högre än värdet på saken, vilket är tråkigt, för det blir ingen konkurrenskraftig marknad då..
  Du får gärna jämföra saker, sadlar, träns och täcken!

 2. Kanske inget hästrelaterat men blev lite nyfiken på var du födde din son? Sverige, Tyskland eller Bulgarien? Om de inte va i Sverige hur upplevde du vården? Kände du dug trygg hela vägen fast att de va på ett annat språk? Kanske luddig fråga men hoppas du fattar;)

  • Jag födde honom i Tyskland. Jag tror faktiskt vården är väldigt lik i Sverige, men jag tror dom är ännu mer öppna för smärtlindring i Tyskland. Jag kände mig väldigt trygg och alla runt mig pratade väldigt bra engelska vilket jag känner mig trygg med!

 3. Hej!
  kan du inte berätta lite mer kring själva företaget? Jag funderar på att starta eget! Hade ni något stort eget kapital när ni började? Tar ni ut egen lön? Ungefär hur ser intäkter/utgifter ut för er? Har ni sponsorer? Går företaget med vinst? Saker att tänka på om man ska starta eget?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *