Gör något vettigt för dina pengar!

Jag har medvetet inte lagt mig i de stora diskussionerna om Sara och hennes Medicott.
Vet ni varför? Jo, för jag tycker faktiskt hela iden är väldigt töntig.
Kanske bara är jag, men jag som lever i denna värld, där sponsorhästar säljs till höger och vänster, toppryttare blir av med bästahästen osv tycker hela grejen är överdriven. Det är så det går till helt enkelt. Sponsorer vill också tjäna pengar och då säljs de bra hästarna, simple as that.

Sedan fick jag en kommentar från Caroline som driver http://equiss.blogg.se som hade en grym ide.
Om hästvärlden är så stark och samarbetsvillig, varför inte göra något riktigt bra utav lika mycket pengar (eller mer!!) som Sara fick av hästsverige för sin häst.

Jag postar Carolines kommentar som innehåller all info, och jag hoppas så många som möjligt hakar på, det här värderar jag sååååå mycket högre än en talanghäst! Hoppas ni är på Carolines sida!

Hej,
det må vara många som skickar till dig varje dag men jag hoppas innerligt att du tar detta på allvar. Efter gruppen ”Rädda Mrs Medicott åt Sara” så kom jag på idéen att starta en liknande insamling men i detta fall till de mest behövande, nämligen vanvårdade hästar.

Svenska Hästarnas Värn är en icke vinst drivande organisation som helt beroende av gåvor från allmänheten för att dem ska kunna ge sjuka och vanvårdade djur hjälp. Därför vänder jag med härmed till dig eftersom du kan nå ut till tusentals människor. Sprid gärna budskapet, vi har många hästar i vårt avlånga land som är i desperat behov av hjälp. Ett par ynka kronor kan rädda livet på en häst och ge den ett värdigt liv. Ingen häst förtjänar att försummas, speciellt inte när vi KAN hjälpa dem.

Var med Du också. Sprid och dela facebook gruppen ”Var med och rädda fler hästar” och skänk en gåva till SHV: Bankgiro: 5515-7150. Alla pengar går oavkortat till SHV och kommer att redovisas.

LÄNK TILL FACEBOOKSIDAN: https://www.facebook.com/pages/Var-med-och-r%C3%A4dda-fler-h%C3%A4star/404888212916024

MVH Caroline
Equiss.blogg.se

Pengarna som DU skänker går OAVKORTAT till att hjälpa utsatta och vanvårdade hästar!

6 Kommentarer

 1. Jag håller med dig till 110%

  Jag skrev en kommentar i den gruppen på Facebook och fick kommentarer som “Ingen skulle vilja skänka pengar till dig”, “Snålvattnet har gått”, “avundsjuk” m.m.

  Blir riktigt förbannad på hur puckade svenskar faktiskt är… Skänka pengar till en OS MEDALJÖR!!! Fan är dem helt vridna eller?

  Ursäkta tonen, men som du märker så är detta något som gör mig våldsamt förbannad!

  Så mycket vanvårdade djur det finns överhuvudtaget, nej nej… släng dina pengar på någon som redan fått smaka på livets lycka!

 2. ´Bra idé, eller att samla ihop pengar till hästar åt lovande, icke-miljardär juniorer.. De behöver dem nog bättre än en OS-medaljörska som dessutom äger sin OS-häst..

 3. Äntligen någon som tycker som jag! Otroligt förbannad är jag över att folk bara har svalt det här med Mrs Medicott utan att blinka en sekund! Helt otroligt, tänker inte folk längre än näsan räcker! Precis som du säger så är det så här det är, det händer varje dag. Dessutom var det inte så himla jättemkt pengar det handlade om, är man på den nivån får man väl ändå offra lite själv kan jag tycka. Nej det handlade bara om att hon inte skulle lägga en endaste krona själv. Jag menar om hon nu så himla gärna ville ha denna hästen också kunde hon ju sålt den hon red på OS, eller någon av sina andra, tagit ett lån, fixat andelar i hästen och sålt, letat fler sponsorer… Nej jag fattade redan i första intervjun efter silvermedaljen att hon började tigga efter hjälp, det var väldigt genomskinligt…

  Idén med svenska hästars värn var mkt bra och jag kommer skänka pengar dit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *