Gör dig själv en tjänst!

Jag får ganska ofta frågor på min mejl från folk som ska köpa häst. De berättar kort om sin ridbakgrund och frågar vad för häst jag rekomenderar dem att köpa. Nästan oavsett historia så ger jag samma svar; En häst som kan lära dig det du vill lära dig!

Jag kommer alltid att förespråka att köpa en rutinerad, snäll och arbetsvillig häst. En häst som vet vad som förväntas av den, som har rutin för det du vill göra och som tycker livet är superkul. För det är den bästa investeringen du någonsin kommer göra till dig själv som ryttare.

Vill du lära dig att rida bra behöver du en häst som kan lära dig att rida bra. En häst som gör rätt när du gör rätt och som säger till om du gör fel. En tränare helt enkelt, din häst ska vara din tränare.

Jag tycker, att ska man göra en sån dyr investering som att skaffa häst, så ska man skaffa en häst som man kommer ha kul med varje dag. Som man vill åka till varje dag och som man tycker är värt allt besvär. Och jag tror man tycker det är värt allt om man själv utvecklas och har roligt. Att köpa en häst som man kan utvecklas på och som man kan ha roligt med är då största prioriteringen enligt mig.

Det gäller att hitta en läromästare till den nivån du vill vara på. Det kvittar om det handlar om att rida ut i skog och mark eller hoppa 140cm. Att tänka igenom vad du vill ha din häst till är dock det allra viktigaste, sedan är det bara att leta efter en häst som passar dina kriterier!

DSC_8061

 

Capricio Z. Skulle passa utmärkt till någon som vill hoppa lite lokala tävlingar, kanske starta någon lokal dressyr samt kunna mysa i skogen utan att vara orolig för en bångstyrig häst. En klippa på de lägre nivåerna helt enkelt är han! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *