Glasboxar?

En liten idé som jag har haft som kanske är helt knasig egentligen, jag vet inte, är att ha typ hela “boxväggen” i glas. Typ som det är galler på framsidan mot stallgången vill jag ha glas på baksidan mot utsidan. Tror ni det skulle fungera?

Nu menar jag ju såklart inte vanligt glas, utan typ pansarglas eller plexiglas eller vad man nu kan använda. Typ hårt som betong (typ) men som man kan se igenom. Så hästarna kan se ut. Såklart med ett öppningsbart fönster också så de verkligen kan stå och hänga ut med huvudet, men resten med oöppningsbart glas så att dom endå kan se ut lite vad som händer på utsidan.

Min största fundering är dock om hästarna skulle kunna slappna av om man har det så eller om dom alltid skulle “hålla koll” utåt då efter faror. Vad tror ni? Skulle detta ens gå?

I mitt drömstall är det också glas i stort sett i hela taket. Naturligt ljusintag är det allra bästa i ett stall och jag har sett så många fina stall med glastak. Det är verkligen drömmen, så fint! Glas i boxarna, glas i taken och ljusa färger – inga trista gråa stall finns i mina drömmar iallafall.

glas

Typ sånt här glas?

En kommentar

  1. Jag bytte ut övre luckan på min transport till plexiglas för att få det lite ljusare men oxå för att minska den klaustrofobiska känslan som min häst hade. Hon fick alltid panik när övre luckan skulle stängas men efter att ha bytt det mot plexiglas så stod hon som ett ljus :)

    Hur det skulle fungera som Boxvägg vet jag inte men som tak måste det vara perfekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *