Favorit i repris – Hur hamnade jag här? Del I

Reprisar detta inlägg då jag tror det kan vara kul, inspirerande och kanske också vägledande nu efter och under studenttider ;) Del II kommer imorgon!

 

Jag heter då Amanda och är 23år gammal. Är uppvuxen i staden Oskarshamn. Efter studenten 2009 visste jag inte alls vad jag skulle göra med mitt liv, hade inga planer alls. Sökte lite högskolor men hade egentligen ingen motivation alls. Sökte runt lite på internet och såg ett stall som sökte hästskötare. Slängde iväg ett mejl på skoj och en vecka senare landade jag på Kölns flygplats.
Jag började alltså jobba i Katharina Offels stall. Hårt arbete men jag fick himla mycket erfarenhet om livet på en stor, internationell hästgård och allt vad det innebär.  Jobbade både hemma och följde med på tävlingar. Ibland internationella meetings och ibland nationella dagstävlingar. Där stannade jag i 7 månader. Hela grejen blev dock lite för mycket för mig, lite för mycket press och stress.

Så jag flyttade hem till Sverige igen i februari. Tog det lugnt och levde livet. Under sommaren åkte jag dock tillbaka till Tyskland till några av mina närmsta vänner där som behövde lite hjälp. Stannade över sommarmånaderna där innan jag begav mig hemåt igen.
Efter den sommaren bestämde jag mig att in karriär runt hästarna var över. Jag skaffade jobb, häst och ett liv i Sverige igen.

Detta höll jag dock ganska länge, var rätt nöjd med livet som det var men hade fortfarande inga speciella framtidsplaner. Hade verkligen inga tankar att ta upp hästlivet igen tills en dag då en bekant från Tyskland hörde av sig och undrade om jag ville hjälpa till bara några veckor över sommaren. Jag tänkte att, What the  heck, det kan jag ju göra. Tog två veckors extrasemester och åkte ner till Tyskland för en tredje gång. Denna gången kändes allt dock annorlunda..

 

(Slutet av min historia kommer alltså imorgon)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *