En fjärdeplats och rankingpoäng!

Förra helgen var vi ju alltså på en internationell tävling i Eschweiler här i Tyskland
som jag redan har visat er här i bloggen.
Vad jag inte har visat er är däremot den sista, och viktigaste, klassen under helgen,
nämligen Grand Prixen!

Det var en ganska tuff bana och klassen var också en kvalifikationsklass till EM vilket gör att tempot är väldigt högt. Av alla startande fick mer än hälften ett eller flera tidsfel. Endast nio ekipage var helt felfria och gick vidare till omhoppning. Quinlan och Ivo var ett av dessa ekipage!

wpid-20130505_170344.jpg

Quinlan är ju bara 8år i år och det är egentligen ganska tidigt att hoppa Grand Prixer, men vill man ha en topphäst som hänger med i utvecklingen så måste man testa gränserna.
Quinlan skötte dock detta perfekt! Ivo red en himla bra omhoppning med lagom snäva svängar för att få en bra placering men inte pressa hästen till det yttersta. Det är fortfarande rutinbyggande för Quinlan att hoppa dessa klasser och innan han är helt van vid det så kan man inte rida för en förstaplats.

Detta var faktiskt Ivos första placering någonsin i en Grand Prix, vilket gör det hela ännu roligare. Han har ju byggt upp allt själv från grunden, jobbat sig upp från ingenting till det han har nu och det är först nu han har hästmaterial för den riktigt stora sporten.
Han startar alltså årets internationella tävlingssäsong med en Grand Prix-placering och Longines Ranking-poäng (fd Rolex Ranking, alltså världspoäng).
Senare i år planeras några nationshoppningar, några världscuper och kanske kval till VM beroende på hur allt känns och går. Not even the sky is the limit!

Quinlan, Grand Prix Grundomgång

Quinlan, Grand Prix Omhoppning

 

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *