En avstämning på Dolman

Dolman har ju nyss (eller ja, för inte såååå länge sen) börjat komma igång efter sina två olycksår. Han har inte blivit riden jättelänge och inte hoppad alls många gånger men vi ville att han skulle följa med på tävlingen och hoppa en avstämningsrunda. En liten runda bara för att se att han är bekväm i tävlingssammanhang. Inga problem, sa Dolman!

 

Som ni ser i videon ovan rider Ivo bara en lugn kontrollrunda. Dolman är fortfarande väldigt stel i sin kropp (han är stel i sig själv och vila gör inte det hela bättre..) och han har svårt att böja igenom kroppen i svängar och lite mer korta distanser. Men avslappnad är han, hoppar fint gör han och han är positiv till tävling så allt stämmer på de punkterna.

Nu krävs det extremt mycket varierat lösgörande arbete för Dolman de närmsta månaderna. Skogsridning, lösgörande i paddocken, longering samt gymnastikhoppning kommer stå på hans schema ett ganska långt tag framöver.

Fick även två bilder från Dolman när han hoppade, så himla fin är han!!

dolman dolman2

Dolman är en 7årig valack, Colman x Indoctro x Corland.

3 Kommentarer

  1. Inte för att vara elak, men tycker det syns på filmen hur ont Ivo har :/ Han brukar rida mer följsamt mellan hindrerna och det syns att han inte kan sitta i sadeln riktigt som han vill… Hoppas han kryar på sig! Han måste vara riktigt envis som tävlar med dom skadorna! :)

    • Ja, det syns tydligt. Han har mer ont än vad han säger tror jag, det ser man speciellt när han hoppar bana då man “måste” rida på ett speciellt sätt.

      Tack så mycket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *