Djamila Cool

image

 

Vi har en ny häst med oss på denna tävlingstour också som jag inte har presenterat ännu. Djamila Cool är hennes namn, en 9årig tjej efter Daddy Cool.

Djamila, eller Millan som jag kommer kalla henne, tävlade också de Bulgariska Mästerskapen där hon hoppade hyfsat bra. Hon är en stor häst, närmare 180cm i mankhöjd, men väldigt nätt i typen och väldigt sportig med mycket blod. Fina gångarter och kvick som en iller. MEN, och det är ett stort men, hon har blivit riden på ett – för oss- helt fel sätt och vi försöker nu skola om henne. Rundor på 120cm är det hon ägnar sig åt just nu, lära sig att tänka själv, agera själv, galoppera själv och följa tankar istället för pekande med en hel hand. Ungefär.

Djamila vet ingenting egentligen om livet vi vill att hon ska leva och just u är det bara inskolning som står på schemat. Jag tror mycket, mycket, mycket på henne och jag tycker hon är en otrolig häst. Nu ska vi bara se om hon är motiverad nog att lära om allt hon någonsin lärt sig.

 

En kommentar

  1. Alltid jobbigt att skola om en häst som aldrig fått lära sig att bära sig själv. Men med tid tror jag det mesta är möjligt. Intressant att läsa lite mer om henne sen. Min nya donna jag skaffat är också efter Daddy Cool :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *