Det optimala VS Verkligheten

Arbetskläder och utrustning i stallet – hur sköter ni er på den fronten?
Är det stålhätta även på sommaren eller dyker flipflops upp i stallet?
Är hjälmen alltid på eller blir det mössa på vintern när det är som kallast?
Handskar vid longering?
Långärmat vid ridning? Utan luva såklart! Ingen halsduk. Figursytt.

Hur sköter du dig?

Jag kan väl erkänna att jag är ganska dålig med vissa saker men väldigt bra med vissa andra. Hjälm rider jag alltid med. Jag känner mig direkt mycket tryggare i sadeln om jag har hjälmen på huvudet – annars börjar jag direkt nojja över vad som skulle kunna hända och då blir jag stel och passiv istället vilket resulterar i en misstänksam häst.

Skor brukar jag sköta ganska bra. Ska jag inte rida så kan det blir gympaskor lite väl ofta i stallet och runt hästarna men vid ridning tar jag å mig ridskor. Mina är väldigt sköna så det är liksom inget jobbigt moment att ta på dem – bara det att det blir så fruktansvärt varmt i dem här på sommaren. I 40graders värme VILL man helst ha flipflops, men det bör man inte ha runt hästarna.

Sedan det där med långärmat, figursytt, ingen halsduk, handskar osv osv är jag väl inte jätteduktig på. Hatar handskar och tar typ aldrig på mig det – förutom om jag verkligen fryser. Rider gärna i T-shirt eller linne, figursytt eller inte är inget jag bryr mig om. Ibland har jag en fintröja på mig och ibland Ivos urtvättade pyjamaströja, haha.

Hur sköter ni er i stallet? Vad är ni väldigt noga med och vad är ni lite mer slarviga med?

 

h2

4 Kommentarer

  1. Jag är extremt noga med min utrustning när jag rider. 9/10 gånger åker både hjälm och säkerhetsväst på och jag skulle aldrig sitta upp utan hjälm. Oftast även ridstövlar men ibland blir det baa ridskor. Jag har aldrig haft stålsätta i skorna då jag har hört att den kan vika sig inåt och skada foten om en hel hästs vikt hamnar på den, men jag har aldrig gått i något barare än gympaskor i stallet. Rätt så ofta har jag även hjälm vid hämtning av hästar i hagen och handskar har jag i princip alltid. Jag tycker att det är onödigt att lämna något åt slumpen om man kan skydda sig, det är så mycket som kan hända ändå?.

  2. Jag är väldigt dålig på att ha rätt utrustning. Jag har gympaskor i stallet och ska jag inte rida “ordentligt” händer det att jag rider i dom också. Absolut hatar handskar och har det knappt på vintern heller, har tröjor med luva och halsduk när det är kallt också. Hjälm är det enda jag slaviskt har som måste när jag sitter i sadeln!
    Tror att det är för att jag blivit så bekväm i stallet, inte bra alls men sant.

    • Det du beskriver tror jag är väldigt vanligt, eftersom man spenderar så mycket tid i stallet så blir man lite bekväm av sig och “slutar” lite med säkerhetstänket. Tyvärr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *