Dendence droppas ner

Abarth bjöd på en felfri runda i Gold Touren 145cm igår. Bra kille.
Dendence hoppade en felfri runda i 125cm.

“125cm??” kanske några tänker. Hoppade hon inte världscupen med 16ocms-hinder förra helgen? Vaddå 125cm? Är hon inte bra nog för de stora klasserna?

Jo, hon är bra nog för att hoppa högt, och det har vi fått se nu. Dendence är väldigt, väldigt oerfaren i tävlingssammanhang och började i princip tävla på riktigt förra året med Linn. Nu har Ivo tagit över och de två behöver lära känna varandra ordentligt också.
Egentligen “borde” inte Dendence ha hoppat världscupen felfritt – hon “är inte redo” för det egentligen. Men hon gjorde det – och det bevisar på vilka otroliga kvaliteter hon besitter. Nu gäller det att förvalta dessa kvaliteter samtidigt som vi bygger upp hennes självförtroende och erfarenhet hela vägen också.

Vi vill inte pusha Dendence för snabbt och vi kommer inte göra det heller. Hon får ta sin tid. Denna vecka hoppar hon endast små klasser – för att smälta intrycken från förra helgen men samtidigt bygga ny rutin. Nästa helg – om allt känns bra – kan hon hoppa någon stor klass igen för att stämma av.

OM vi lyckas behålla henne (inte så lätt när folk får upp ögonen för en häst….) så tror jag hon är en “redo” häst lagom till nästa utomhussäsong – alltså sen vår nästa år. Med en redo häst menar jag en häst som har erfarenhet och självförtroende nog att hoppa stort hela tiden. Dock tror jag inte vi kommer uppleva det med just den hästen.

13450254_1163658993685804_1441539346993482527_n

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *