5 Kommentarer

 1. Håller med att det är sjuka löner inom vissa sporter tex fotboll. Men fotbollsspelare tjänar ju så mycket pga av sporten är så stor runt om i världen. Lönerna är stora pga intresset. Klubbarna tjänar pengar på sina lag.
  Ridsporten fungerar inte riktigt på samma sätt. Dels är ridsporten inte alls lika stor och dels så rider ryttarna för sig själva utan någon stor klubb bakom som betalar ut löner.

  • Ja, jag är dock mer inne på varför en fotbollsspelare får så mycket lön och samhället lider. Ryttarbiten förstår jag mycket väl.

   • Därför sport och samhället inte har några kopplingar. I Sverige är det 52% regeln att medlemmarna äger den största delen av klubben. klubbar är ett vinstdrivet företag med oftast flera olika ägare som inte har någon son helst koppling till kommunen. Alltså samhället betalar inget av fotbollsspelarnas löner.
    Så om tex Zlatan skulle gå ner i lön skulle inte de pengarna gå till lärare istället.

    • Men de borde, tycker jag ;)

     Jag vet hur det fungerar då det faktiskt är samma sak i hästvärlden, fast i en mindre skala och endast för en person, inte för ett lag. Men jag är en sån som tycker alla kan skänka något till de som har det svårt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *