Att vinna storvinsten!

Ungefär så känns mitt liv just nu,
som att jag har vunnit den största vinsten som går att vinna!

För bara några år sedan när jag tog studenten hade jag ingen aning om vad jag ville göra med mitt liv, ingen jäkla aning. Jag hade sökt en del högskolor, kommit in på allt men kände mig ändå inte motiverad. Jag spontanskickade iväg en jobbansökan till en väldigt framgångsrik ryttare och jag fick jobbet.

Jag jobbade i Tyskland i nästan 9 månader och jag kände att det var kul, men inget jag ville göra hela mitt liv. Återvände hem till Sverige ungefär lika nollställd som innan Tysklandsresan, hade helt enkelt ingen aning om vad jag ville. Kände att jag inte passade in i den svenska atmosfären och jag kände mig antingen utanför eller i vägen ungefär jämt.

Sedan fick jag ett Facebook-meddelande av Ivo där han undrade om jag inte kunde hjälpa honom över en sommar. Well, tänkte jag, varför inte liksom? Lite hästar, skönt väder, fina tävlingar och gamla vänner. En sommar med det blir bra!

Åkte hem till Sverige igen efter den sommaren men kände då en annan känsla. Jag kände att jag faktiskt visst platsade in någonstans och att jag visst kände mig hemma någonstans i världen. Och det var just där, där jag hade spenderat min sommar. Mitt beslut tog egentligen inte så lång tid att fatta i mitt huvud men lite längre tid att verkligen göra slag i saken.

Jag hade bestämt mig. Jag skulle flytta. Till Tyskland. Till Ivo. Det var där jag ville vara. Jag fick många nedlåtande kommentarer av folk som jag verkligen litade på. De sa att jag var dumdristig och att det antagligen inte alls skulle kännas likadant som under den sommaren. Jag kände mig väldigt sviken och var egentligen nära på att tro deras ord. Vad skulle jag i Tyskland att göra?

Jag kan idag dock tacka min envishet och min känsla att lita på mig själv. Jag tog beslutet att flytta tillbaka till Tyskland lite mer permanent och jag ångrar mig inte en sekund. Jag har allt jag någonsin kunnat drömma om. En man som jag trivs så otroligt bra tillsammans med (även att jag ibland vill slå honom med en stekpanna i huvudet;)), en son som är underbarast i världen, ett stall fyllt av toppklass-hästar, vänner, familj och ett spännande, fartfyllt vardagsliv.

Jag tror, att om man är öppen för nya möjligheter, är lite spontan och vågar testa nya saker så kommer man förr eller senare hamna på den platsen man är menad att vara på. Det kanske inte alltid är enkelt, man kanske stöter på många nitlotter innan man hittar sitt hem, sitt syfte med livet, men jag tror att alla kan hitta det. Tänk igenom vad du vill göra med ditt liv, ta alla möjligheter att nå dit men stressa inte i onödan. Om det är meningen att det ska hända, så kommer det hända!

DSC_0091

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *