Att tillverka ett ponnyträns?

Det finns ingen hästaffär i denna staden (eller jo, det finns en som säljer lite hästrelaterade saker, men alla “läder”produkter känns som typ plast så jag håller mig undan därifrån) och jag är i stort behov av ett träns till Hero. Till min lycka visste Ivo vart han hade en ponnygjord i hopppmodell så nu har jag en sadelgjord som (förhoppningsvis) passar Hero.

Men träns då? Orkar inte vänta på att ett beställt träns ska komma (3 dagar är aaaaalldeles för länge) så jag tänkte se om jag kan göra om ett träns i storlek Full till Cob, tror ni det kan gå?
Jag funderar på om det går att “förlänga” remmen man fäster sidostycket i “uppåt”? Alltså att man klipper högre upp mot nackstycket och gör fler hål uppåt så att bettet kommer högre upp? Nosgrimma går ju alltid att rida utan men just höjden på bettet måste ju vara bra… Sedan, för att motverka obehag (inte för att jag tror det men ändå) så sätter jag på ett stooort ludd över hela nackstycket och sidostyckets knäppe. Förstår ni hur jag menar? Kan detta fungera?
Det blir mitt uppdrag idag att ta reda på iallafall. ;)

wpid-20141221_112838.jpg

2 Kommentarer

  1. Det funkar alldeles utmärkt, i alla fall som en tillfällig lösning. Blir spännena för “tydliga” under luddet kan man linda hela nackpartiet med en elastisk gasbinda först, och sen ludd utanpå.
    :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *