Att kvala till EM?

EM är i augusti. Det hålls i år i Aachen. Ivos störsts dröm är att rida i Aachen. Ivo och Amazing var kvalificerade till EM men efter Amazing blev såld la vi EM-tankarna på hyllan. Tills i maj då Abarth flög igenom en Nations Cup-klass.

Vi har inte matchat Abarth alls mot EM egentligen och skulle man tänka realistiskt och generellt är han inte på långa vägar mogen för ett EM. Men med Abarth är ingenting realistiskt. Han är en väldigt annorlunda individ utvecklingsmässigt och mentalt.

För att få delta i EM måste man få ett ‘intyg’ att man klarar av liknande uppgifter. Det betyder att man måste hoppa stora klasser med bra resultat.

Inte alla tävlingar lever upp till stadgarna för att ha EM-intygsutdelning. Men vissa 1gör. En 3* Grand Prix som är inom stadgarna (handlar om x antal oxrar dom är så och så breda, höjd på räcken, kombinationer osv) måste man hoppa felfritt för att få ett intyg, 4* med 4 fel och 5* får man ha 8 fel. Nations Cups räknas in i 4*-kategorin. Enkelt förklarat.

Abarth hoppade ju Nations Cup med 5fel, ett uselt tidsfel en halv sekund över maxtiden och det fick oss att tänka EM-tankar igen. Veckan efter hoppade han 3* Grand Prix felfritt (dock ingen kvalifikation till EM).

Denna helg är EM-kval. Grand Prixen är 4* och hoppar man med ett pet så får man alltså sitt intyg.
I Budapest som vi åker till i slutet av juni är Nations Cupen en kvalifikation och Samorin har ett kval i början av juli. Dessa är alltså våra chanser att få ett intyg.

Vi kommer såklart att försöka och känns Abarth redo så åker vi till Aachen om vi får möjligheten. Kvalar vi inte kommer vi dock inte gråta floder, det är egentligen ett väldigt orealistiskt mål.

Men, ibland ska man sikta mot stjärnorna, och nu är vårt tillfälle. Vi har en dröm inom räckhåll!

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *