Att jobba som hästförmedlare

Jag skrev ju igår att vi jobbar lite som hästförmedlare, och jag vet inte hur det yrket klingar i öronen på folk? Lika illa som försäljningsstall?

Iallafall, kort och gott, så ringer du till en hästförmedlare om du vill ha hjälp att hitta en ny häst. Hästförmedlaren kommer då ringa runt (alternativt gå igenom sitt minne på hästar denne sett) till sina kollegor för att hitta en lämplig häst till kunden.

En hästförmedlare lägger mycket tid, energi och pengar för att hitta en häst som passar dina kriterier. Många telefonsamtal rings, videos skickas,  oftast bokas resor in för att titta på hästarna i förväg så att de verkligen är vad som sägs och en plan läggs upp. Hästförmedlaren tar sig också tiden att följa med sin kund och titta på de intressanta hästarna.

Vad får en hästförmedlaren ut av detta då? Jo, självklart kommission!
Att vara hästförmedlare är ett jobb som kräver betalt. En hästförmedlare kommer alltså ta en viss summa för att lägga all denna energi och dessa pengar på just dig. Men den biten verkar inte vara alla som förstår.

Anlitar du en hästförmedlare anlitar du en yrkesman. En person som lever på detta. Är du inte beredd att betala denne person för sitt jobb får du helt enkelt göra det jobbet själv – hästscouta! Då får du ringa runt och åka runt själv, se många nitlotter för att sedan hitta din drömhäst. Det kan både bli väldigt tidskrävande och väldigt dyrt. En hästförmedlare visar dig intressanta hästar och du slipper ödsla tid på hästar du inte är intresserad av!

js3

En kommentar

  1. Jag att det blir vanligare i Sverige att man anlitar en hästförmedlare när man letar häst, speciellt för yngre ryttare som inte har hästkunniga föräldrar. Önskar jag hade gjort det när jag köpte ponny då både jag och mina föräldrar var okunniga. Betalar gärna lite mer för att få hjälp av en kunnig person som kan hjälpa mig hitta rätt häst. Det ger en trygghet då de har mer erfarenhet och kontakter som bidrar till ett tryggare köp för mig :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *