Att flytta utomlands..

Jag har märkt, sedan jag startade denna bloggen, att det är många som drömmer om att flytta utomlands och jobba med hästar. Att ha hästarna på en helt annan nivå än bara som hobby hemma. Rida, pyssla och arbeta i stall, göra det man tycker är det roligaste och samtidigt få betalt för det.

Jag kan bara uppmana er: GÖR DET!
Jag lovar er att det kommer bli en erfarenhet ni aldrig glömmer, ni kommer växa som personer och se livet ur helt andra vinklar.

Det är helt underbart att pyssla i stallet hela dagarna, det är det. Men det är hårt jobb, det är långa dagar och det är stort ansvar. Att sedan också vara ifrån vänner och familj gör hela upplevelsen till ännu en stor livserfarenhet. Man lär sig så mycket om sig själv man aldrig hade lärt sig annars.

Jag älskar mitt liv. Att vakna upp varje morgon bredvid den jag gillar allra mest och samtidigt tänka på alla de otroligt fina hästarna vi har i stallet. Jag har träffat underbara människor och jag är en helt annan person än den som flyttade ifrån småstaden i Sverige för ett par år sedan. Men jag saknar även hemma. Jag saknar min familj, mina vänner och det där spontana att bara hitta på något. Man är mer låst inom hästvärlden och alla jobbar hårt. Det är svårt att få tiden att räcka till för nöjen och liknande. Då saknar jag hemma, bara vara med familjen eller ta en pizza med vännerna.

Om man kunde flytta över familj och vänner från Sverige hit till Tyskland så skulle mitt liv vara oslagbart, garanterat!

 

DSC00205Hemma hos mamma med hennes kissekatt.

2 Kommentarer

  1. Hur är det om man vill ta med sig egen häst/hästar, är de öppna för sådant eller får man smisk på fingrarna? (; Jag är bara intresserad av ett arbete där jag får rida mycket, men har svårt att förstå kraven de har på en beridare.. Framförallt eftersom de skriver nivå av utbildning med bokstäver och hit och dit ofta. :P Hur duktig skulle du säga att man behöver vara för ett jobb som beridare?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *