Åldersgrupperna försvinner

Läste HÄR (kan ha kommit upp någon annanstans nu också då detta är ett tidsinställt inlägg från någon dag tidigare) att dessa åldersgrupperingar för ponnyryttare kommer att slopas till nästa år. Dock kommer man få tävla ponny till 20år.

BRA att alla dessa jäkla indelningar upphör – just det att alla tävlar mot alla har ju gjort ridsporten så unik mot många andra sporter. Däremot står jag väl fortfarande lite emot att höja åldern till 20år, det är som sagt ett ridSPORTförbund som ska sträva efter kvalitet i sporten – inte ett hobbyförbund som ska ta besluten här.

Det känns fortfarande, även om detta var ett bra steg på rätt väg, som att Sverige kämpar emot resten av hästvärlden. Det är tråkigt tycker jag för det finns så många talanger i vårt avlånga land. Många får aldrig chansen att visa vad de går för då för mycket energi går åt till struntsaker i förbundet (till exempel detta, hur mycket energi har inte dessa åldersgrupperingar tagit? Och till vilken nytta? Komma på sitt eget misstag som alla redan talat om klart och tydligt och gå tillbaka till “nästan” samma fast lite sämre?).

Mer energi till att lyfta fram talanger och mindre energi till att avvika från resten av världen, tack!

wpid-20150328_1354060.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *